Donald Trump: Vor fi adăugate alte 'câteva ţări' pe lista statelor vizate de restricţii de călătorie în SUA

Eduard Pascu |
Data publicării:

Preşedintele american Donald Trump a anunţat miercuri că administraţia sa se pregăteşte să adauge 'câteva ţări' pe controversata listă cu state ale căror cetăţeni vor avea interdicţie de a călători în SUA sau vor fi supuşi unor importante restricţii pentru a intra pe teritoriul Statelor Unite, informează France Presse.

'Vom adăuga câteva ţări pe această listă. Trebuie să fim în siguranţă. Ţara noastră trebuie să fie în siguranţă', a afirmat Trump la Davos, în marja Forumului economic mondial, precizând că numele acestor ţări vor fi anunţate 'cât de curând', transmite Agerpres.

Publicaţia Wall Street Journal relatase mai devreme miercuri că administraţia Trump ia în considerare să adauge şapte state africane şi asiatice, între care Nigeria, cea mai populată naţiune din Africa.

Alte ţări vizate de Washington ar fi Belarus, Eritreea, Kârgâzstan, Myanmar, Sudan şi Tanzania, precizează cotidianul menţionat.

Un prim set de interdicţii sau restricţii privind intrarea în SUA a fost instituit la scurt timp după venirea preşedintelui Donald Trump la Casa Albă în ianuarie 2017, vizând principalele ţări musulmane.

Măsura a provocat critici virulente în SUA, la fel şi în cadrul comunităţii internaţionale.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel