Donald Trump: SUA vor dezvolta sisteme de rachete superioare rivalilor lor militari

S.I. Catalin |
Data publicării:

Președintele american Donald Trump și-a exprimat speranța că Statele Unite, Rusia și China vor ajunge la un moment dat în viitor la un acord privind un nou tratat mai echitabil privind rachetele cu rază medie și scurtă, promițând că, dacă aceste eforturi nu reușesc, Statele Unite vor fi întotdeauna în fața rivalilor lor militari.

Într-un discurs adresat Congresului cu privire la "Starea naţiunii", Trump a declarat: „S-ar putea să ajungem la un acord asupra unui alt tratat la care vor participa China și alții. Poate că nu va merge, și apoi îi vom depăși pe ceilalți în ceea ce privește nivelul cheltuielilor și a inovațiilor”, a promis Trump.

,,Acum mai multe decenii, Statele Unite au încheiat un tratat cu Rusia, prin care am fost de acord să ne limităm şi să ne reducem capacităţile în domeniul rachetelor. În timp ce noi am respectat întocmai acordul şi regulile, Rusia a încălcat în mod repetat termenii. Asta se întâmplă de mai mulţi ani. De aceea, am anunţat că Statele Unite se retrag oficial din Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare sau Tratatul INF", a afirmat Trump.

,,Chiar nu avem de ales. Poate că putem negocia un acord diferit, adăugând China şi pe alţii, sau poate că nu se poate - caz în care, vom depăşi de departe în investiţii şi inovaţii pe toţi ceilalţi", a mai precizat Donald Trump în discursul său.

,,Partea finală a agendei mele se referă la protejarea securităţii naţionale a Americii. În ultimii 2 ani, am început să reconstruim pe deplin armata Statelor Unite - cu 700 miliarde de dolari anul trecut şi 716 miliarde dolari anul acesta (...) Ca parte a consolidării militare, Statele Unite dezvoltă un sistem de apărare antirachetă de ultimă generaţie", a afirmat liderul de la Casa Albă.

,,De ani de zile, Statele Unite erau tratate foarte nedrept de prietenii noştri, de membrii NATO, dar acum am obţinut o creştere cu 100 de miliarde dolari a cheltuielilor alocate pentru apărare de aliaţii NATO. Au spus că nu se poate face asta", a adăugat liderul american.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel