Donald Trump sprijină cererea Pentagonului de 750 miliarde de dolari pentru bugetul apărării

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Presedintele SUA, Donald Trump
Presedintele SUA, Donald Trump

Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, încurajează și susține  planurile Pentagonul de a solicita Congresului American suma de 750 miliarde de dolari, mai mault decât au solicitat anterior oficialii miliari americani, pentru cheltuielile de apărare pentru anul fiscal 2020, a declarat un oficial american duminică, potrivit Politico, Reuters și The Hill.

Președintele Donald Trump i-a încurajat pe oficiialii de la Pentagon și pe secretarului apărării, Jim Mattis, să înainteze o propunere bugetară de 750 miliarde dolari pentru bugetul apărării pentru anul fiscal 2020.

Mattis și alți oficiali din domeniul apărării au solicitat inițial un buget de 733 de miliarde de dolari pentru anul fiscal 2020, iar Trump a considerat că 716 miliarde de dolari ar fi o sumă ,,nebună’’, precizând că 700 de miliarde de dolari are fi suficienți pentru domeniul apărării în anul 2020.

Deși, inițial, Donlad Trump ceruse reduce costurile pentru dubetul apărării, președintele american s-a răzgândit după o întâlnire avută marți la Casa Albă, la care au participat secretarul apărării, James Mattis, și președinții comisiilor pentru serviciile armate ale Camerei și Senatului, Mac Thornberry și senatorul James Inhofe, potrivit Politico.

,,Este vorba de 750 de miliarde de euro", a declarat pentru Politico un oficial american, sub condiţia anonimatului, precizând că secretarul Apărării, Jim Mattis, a discutat despre buget cu Trump în ultimele zile şi a subliniat riscurile unor cheltuieli fixe pentru apărare.

,,Președintele sprijină pe deplin Strategia Națională de Apărare și continuă să reconstruiască armata", a declarat un oficial din dministrația prezidentială pentru CNN. ,,Cu ajutorul senatorului Inhofe și a lui Thornberry, președintele Trump a fost de acord cu 750 de miliarde de dolari".

Cifra de 750 de miliarde de dolari nu a fost anunțată oficial încă. Pentagonul continuă să avanseze cu o propunere de 733 miliarde de dolari, a raportat Politico.

Casa Albă, Pentagonul și Inhofe nu au răspuns încă unei solicitării inaintate de ziarul The Hille pentru a comenta informațiile apărute în presă

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel