Donald Trump promite să dezvăluie planurile de pace pentru Orientul mijlociu

S.I. Catalin |
Data publicării:

Preşedintele american, Donald Trump, a anunţat joi că va dezvălui planul său de pace pentru Orientul Mijlociu înainte de vizita, marţi, la Washington a premierului israelian, Benjamin Netanyahu, şi adversarului acestuia, Benny Gantz, notează AFP.

Îl vom face public probabil cu puţin înainte", a declarat Donald Trump la bordul avionului prezidenţial Air Force One în drum spre Florida.

"Este un plan excelent", a adăugat el, amintind acest document pe care palestinienii îl consideră deja născut mort.

Benjamin Netanyahu se va duce marţi la Washington, la invitaţia preşedintelui SUA Donald Trump, a făcut cunoscut joi Casa Albă, potrivit Agerpres.

Benny Gantz, rivalul şefului guvernului la alegerile legislative israeliene din martie, "a acceptat de asemenea invitaţia preşedintelui de a veni la Washington", a adăugat Casa Albă într-un comunicat.

Autoritatea Palestiniană a reiterat joi respingerea iniţiativei americane de pace în Orientul Mijlociu după anunţul vizitei pe care urmează să o întreprindă în SUA oficiali israelieni.

"Avertizăm împotriva oricărui proiect american care ar încălca dreptul internaţional", a declarat într-un comunicat Nabil Abu Rudeineh, purtător de cuvânt al preşedintelui Autorităţii Palestiniene Mahmoud Abbas, precizând că palestinienii resping iniţiativa preşedintelui Donald Trump pentru a rezolva conflictul israeliano-palestinian.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel