Donald Trump l-a grațiat pe Michael Flynn, în ceea ce el a numit 'o vânătoare de vrăjitoare'

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Președintele în exercițiu al SUA, Donald Trump, l-a grațiat pe fostul său consilier pe securitate națională, Michael Flynn.

Președintele în exercițiu al Statelor Unite ale Americii , Donald Trump, și-a grațiat fostul consilier de securitate, Michael Flynn, care a pledat vinovat recunoscând că a minţit FBI cu privire la contactele sale cu un diplomat rus.

Liderul de la Casa Albă a spus că actul de clemență așteptat pe scară largă reprezintă „Marea Sa Onoare”.

Michael Flynn se numără printre foștii asistenți ai președintelui Trump condamnați în timpul unei anchete a Departamentului de Justiție pentru presupusa ingerință rusă în alegeri. În 2017, el a recunoscut că a mințit FBI-ul despre contactele cu trimisul Rusiei, apoi a încercat să-și retragă pledoaria, amintește DC News, care citează BBC.

Discuţiile secrete dintre Michael Flynn şi ambasadorul Rusiei la Washington în decembrie 2016, înainte de învestirea lui Donald Trump, au fost punctul central al anchetei desfăşurate ulterior de procurorul special Robert Mueller asupra suspiciunilor privind existenţa unei înţelegeri secrete între echipa de campanie a lui Trump şi Rusia.

După mai mult de doi ani de anchetă, echipa lui Robert Mueller nu a găsit dovezi privind existenţa unei asemenea înţelegeri secrete.

Michael Flynn a fost constrâns să demisioneze la numai 22 de zile după ce a devenit consilierul lui Trump în probleme de securitate naţională.

Însă preşedintele Trump a afirmat întotdeauna că ancheta a fost "o vânătoare de vrăjitoare" politică şi că Flynn, fost general de armată şi fost şef al Agenţiei de Informaţii a Apărării (DIA), este un om nevinovat.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel