Donald Trump, în fața unui nou proces. Cum ar putea chiar Joe Biden să-l ajute să scape

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Sursă foto: Global News
Sursă foto: Global News

Pe data de 13 februarie Donald Trump a fost achitat de către Senatul Statelor Unite ale Americii. Trump a fost acuzat de „incitare la insurecție” după incidentele de la Capitoliu din 6 ianuarie 2021.

Problemele pentru Trump nu s-au încheiat. După ce Senatul l-a declarat nevinovat, pentru Trump urmează o serie de procese în civil. Preşedintele Comisiei pentru securitate internă din Camera Reprezentanţilor, democratul Bennie Thompson, a intentat în cursul acestei săptămâni un proces împotriva lui Donald Trump, a avocatului Rudy Giuliani și a două grupuri de dreapta.

Democratul îi acuză de incitare la violențe după ce în 6 ianuarie 2021, exact când Congresul ratifica victoria lui Joe Biden, a parte din susținătorii lui Donald Trump au luat cu asalt Capitoliul.

Cei de la Politico atrag atenția că procedura, chiar și în civil, va fi una extrem de complicată și ar putea naște un precedent periculos, fapt care, paradoxal, chiar administrația Biden i-ar putea da o mână de ajutor lui Donald Trump.

 

Biden, în fața unei mari dileme

 

Mai exact, avocații și consilierii lui Joe Biden ar putea fi foarte reticenți cu privire la declasificarea informațiilor pe care Casa Albă le deține, cu scopul de a forța echipa lui Trump să depună mărturie, de teamă ca ar putea crea un precedent periculos în care ar putea cădea chiar ei.

Sursa citată preconizează că în procesul civil vor fi cerute informații cu privire la comunicările pe care le-a efectuat Trump înainte și în timpul asaltului de la Capitoliu, precum și despre cine venea și pleca din Biroul Oval în ziua respectivă. Toate sunt date extrem de sensibile.

Avocata Roberta Kaplan confirmă că una din marile probleme pe care acuzatorii o vor avea în procesul civil intentat lui Trump vor fi prerogativele fostului președinte.

E de văzut dacă Casa Albă și Departamentul de Justiție din cadrul Administrației Biden vor decide să apare prerogativele fostului președinte sau nu. 

Amintim că data de 6 ianuarie 2021 va rămâne una de tristă amintire pentru democrația americană. Mii de susținători ai lui Donald Trump au dărâmat barierele de securitate și au forțat intrarea în Congresul SUA, unde congresmenii s-au reunit pentru a valida oficial victoria electorală a democratului Joe Biden.

Înainte cu câteva ore de incidente, Donald Trump a participat la protestul „Salvați America”, desfășurat în fața Casei Albe, unde a reiterat poziția sa cu privire la fraudarea alegerilor. Ulterior, protestatarii au forțat barierele de securitate pentru a pătrunde în Congres. Trump a revenit și le-a cerut celor prezenți la Capitoliu să evite violența. Situația a fost una fără precedent în istoria Statelor Unite ale Americii.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel