Donald Trump critică din nou ţările membre NATO

Cristian Soare |
Data publicării:
Presedintele SUA, Donald Trump
Presedintele SUA, Donald Trump

Distanța dintre Trump și aliați crește înainte de summitul NATO.Preşedintele american a criticat din nou ţările membre NATO pe tema contribuţiilor la organizaţia de securitate, amintind că Uniunea Europeană are un excedent comercial faţă de SUA.

"Statele Unite cheltuiesc mai mult pentru NATO decât orice altă ţară. Acest lucru nu este corect şi nici acceptabil. Deşi aceste ţări şi-au crescut contribuţiile de când am fost învestit, trebuie să facă mai mult mai mult", a afirmat Trump într-un mesaj postat pe Twitter.

"Germania este 1%, SUA este la 4%, şi NATO este cu mult mai mult în avantajul Europei decât în cel al SUA", a continuat liderul de la Casa Albă, menţionând Germania, o ţintă predilectă a criticilor sale pe tema NATO.

"În plus, Uniunea Europeană are un surplus comercial de 151 de milioane de dolari cu SUA, cu bariere tarifare mari vizând bunuri americane. NU!", a mai adăugat preşedintele american.

Membrii NATO şi-au luat angajamentul de a aloca 2% din PIB apărării, obiectiv ce trebuie îndeplinit până în anul 2024

Anul trecut, cancelarul german Angela Merkel a amintit că Berlinul a sporit treptat cheltuielile pentru apărare, precizând că ţinta de 2% din PIB va fi atinsă în 2024.

Statele Unite se află pe primul loc în domeniul cheltuielilor pentru apărare, având un buget militar mai mare decât totalul celorlalte ţări membre, echivalentul a 3,61% din PIB-ul american.

Donald Trump urmează să sosească marţi Bruxelles, unde în perioada 11-12 iulie va participa la summitul NATO.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel