Donald Trump ar putea ridica sancţiunile impuse Rusiei. Ce condiţii pune acesta

S.I. Catalin |
Data publicării:

Președintele american, Donald Trump a anunțat în ce condiții ar putea examina posibilitatea de ridicare a sancțiunior impuse Rusiei.

Liderul de la Casa Albă a spus că acest lucru ar putea avea loc, doar în cazul în care Moscova ar începe să facă ceva pentru cooperare în problema ucraineană și cea siriană. Donald Trump a făcut declarații în acest sens în cadrul unui interviu acordat Agenției Reuters, potrivit deschide.md.

„Eu voi examina această posibilitate doar în condițiile în care ei vor face ceva în favoarea noastră. Fără unele mișcări din partea lor (Rusia), eu nu voi face nimic în acest sens”, a subliniat Donald Trump.

Președintele SUA a mai adăugat că în ciuda atmosferei calde de la Summit-ul de la Helsinki, el rămâne șeful statului cu cea mai dură poziție față de Rusia din istoria Americii.

O asemenea poziție era exprimată acum un an de către cancelarul german Angela Merkel, care spunea, în luna august 2017, că Moscova ar trebui să se concentreze pe cooperare în cele două probleme (nr. Siria și Ucraina) dacă speră să fie slăbite sancțiunile.

„Pentru ridicarea sancțiunilor trebuie eliminate cauzele care au dus la intorducerea lor”, spunea atunci Merkel.

Primele sancțiuni au fost introduse contra Federației Rusie în primăvara anului 2014, imediat după anexarea peninsulei Crimeea. Mai întâi sancțiunile au fost impuse de SUA apoi de către Uniunea Europeană.

Un nou pachet de sancțiuni au fost impuse în vara lui 2014 după ce Rusia a susținut separatismul în Donbas, iar în spațiul public au apărut dovezi că militarii și tehnica rusă luptă contra Ucrainei.

În 2016-2017 a ost introdus un nou val de sancțiuni după ce Washingtonul a învinuit Moscova de implicare în alegerile prezidențiale din SUA. În acest pachet de sancțiuni au fost vizați oameni de afaceri și companii apropiate lui Vladimir Putin.

Ultimele sancțiuni impuse care urmează să intre în vigoare în această săptămână vizează atacul cu substanțe chimice pe teritoriul Marii Britanii, așa-numitul caz Skripal. În primăvara acestui an, fostul spion rus Serghei Skripal și fiica sa Iulia au fost otrăviți cu o substanță neuro-toxică numită Noviciok.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel