Donald Trump, analiză a mandatului la Casa Albă. 5 realizări majore din ultimul an

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Donald Trump
Donald Trump

Casa Albă prezintă astăzi 5 moduri în care președintele Donald Trump a schimbat politica americii.

Astfel, după ce președintele Donald J. Trump a promis că ”America first” (nr. - America pe primul loc) va fi datoria solemnă a Administrației sale, Casa Albă prezintă cinci realizări pe care acesta le-a reușit în ultimul an.

Iată cinci realizări din ultimul an:

1. Distrugerea ISIS. Administrația Trump a cooperat cu aliați pentru a elibera teritoriul ocupat de autoproclamatul califat. În decembrie, guvernul irakian a anunțat că întreg teritoriul irakian a fost eliberat de sub controlul ISIS.

2. Răspunsul după utilizarea armelor chimice de către Siria. În aprilie, Statele Unite, Regatul Unit și Franța au lansat o lovitură împotriva obiectivelor cu capacități de arme chimice din Siria. Lovitura a reprezentat un răspuns în forța la atacurilor ”sălbatice” ale regimului Assad, informează Casa Albă.

3. Recunoașterea Ierusalimului ca fiind capitala Israelului. Președintele Trump și-a ținut promisiunea sa, dar și a președinților anteriori ai SUA  de a recunoaște Ierusalimul ca fiind capitala Israelului. Ambasada SUA din Ierusalim, solicitată de Congres din 1994, a fost deschisă oficial luna trecută.

4. Retragerea din acordul nuclear cu Iranul, considerat inacceptabil de către Casa Albă. Acordul a oferit regimului iranian o sumă de bani prin care a contribuit la destabilizarea Orientului Mijlociu. Donald Trump a scos SUA din acord și a anunțat un nou val de sancțiuni împotriva Iranului.

5. Momentul schimbării reale din Coreea de Nord. Prin summitul istoric de la Singapore, președintele Trump a făcut un prim pas îndrăzneț pentru denuclearizarea completă, verificabilă și ireversibilă a Coreei de Nord. Înainte de întâlnirea istorică, Kim Jong Un a eliberat trei americani reținuți și a promis închiderea sitului de testare nucleară.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel