Donald Trump, analiză a mandatului la Casa Albă. 5 realizări majore din ultimul an

Tudor Curtifan / 15 iun 2018 / 20:43
Donald Trump
Donald Trump

Casa Albă prezintă astăzi 5 moduri în care președintele Donald Trump a schimbat politica americii.

Astfel, după ce președintele Donald J. Trump a promis că ”America first” (nr. - America pe primul loc) va fi datoria solemnă a Administrației sale, Casa Albă prezintă cinci realizări pe care acesta le-a reușit în ultimul an.

Iată cinci realizări din ultimul an:

1. Distrugerea ISIS. Administrația Trump a cooperat cu aliați pentru a elibera teritoriul ocupat de autoproclamatul califat. În decembrie, guvernul irakian a anunțat că întreg teritoriul irakian a fost eliberat de sub controlul ISIS.

2. Răspunsul după utilizarea armelor chimice de către Siria. În aprilie, Statele Unite, Regatul Unit și Franța au lansat o lovitură împotriva obiectivelor cu capacități de arme chimice din Siria. Lovitura a reprezentat un răspuns în forța la atacurilor ”sălbatice” ale regimului Assad, informează Casa Albă.

3. Recunoașterea Ierusalimului ca fiind capitala Israelului. Președintele Trump și-a ținut promisiunea sa, dar și a președinților anteriori ai SUA  de a recunoaște Ierusalimul ca fiind capitala Israelului. Ambasada SUA din Ierusalim, solicitată de Congres din 1994, a fost deschisă oficial luna trecută.

4. Retragerea din acordul nuclear cu Iranul, considerat inacceptabil de către Casa Albă. Acordul a oferit regimului iranian o sumă de bani prin care a contribuit la destabilizarea Orientului Mijlociu. Donald Trump a scos SUA din acord și a anunțat un nou val de sancțiuni împotriva Iranului.

5. Momentul schimbării reale din Coreea de Nord. Prin summitul istoric de la Singapore, președintele Trump a făcut un prim pas îndrăzneț pentru denuclearizarea completă, verificabilă și ireversibilă a Coreei de Nord. Înainte de întâlnirea istorică, Kim Jong Un a eliberat trei americani reținuți și a promis închiderea sitului de testare nucleară.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy