Donald Trump a retras SUA din acordul nuclear cu Iranul

Vladimir Neagu |
Data actualizării: | Data publicării:
trump
trump

Donald Trump, președintele SUA, a anunțat că retrage Statele Unite din acordul nuclear cu Iranul, încheiat în 2015. 

”Nu a adus pacea și nu o va aduce niciodată”

”Acordul cu Iranul a fost o uriașă ficțiune. Regimul iranian nu și-a dorit decât să aibă un program nuclear pe care să și-l poată desfășura liniștit, în continuare. Astăzi, avem dovada că tot ce a raportat Iranul a fost o minciună. Săptămâna trecută, serviciile de inteligență israeliene au publicat documente care arată că regimul iranian dezvoltă arme nucleare. Am ajuns la concluzia că acest acord a fost benefic doar pentru Iran și nu ar fi trebuit să se întâmple niciodată. Nu a adus pacea și nu o va aduce niciodată. În toți anii în care acordul a fost în vigoare, bugetul militar al Iranului a crescut cu 40 %. După ce sancțiunile au fost ridicate, regimul a folosit banii ca să construiască rachete și să sprijine terorismul. De asemenea, situația din Orientul Mijlociu a fost tensionată din cauza Iranului” este declarația lui Donald Trump de la Casa Albă transmisă de televiziuni din toată lumea, în direct. 

Imediat după ce a făcut declarația, Donald Trump a semnat decretul prin care se reintroduc sancţiunile împotriva regimului de la Teheran.

[citeste si]

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel