Doi soldați ai Republicii Moldova au dezertat după ce ar fi fost bătuți

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Militari ai Republicii Moldova în timpul unei demonstrații. Sursă foto: Ministerul Apărării al Republicii Moldova
Militari ai Republicii Moldova în timpul unei demonstrații. Sursă foto: Ministerul Apărării al Republicii Moldova

Doi soldați de la unitatea militară de la Bulboaca, Republica Moldova au fugit după ce ar fi fost bătuți. Ministerul Apărării de la Chișinău a confirmat că soldații au dezertat, dar ulterior au fost găsiți.

O sursă anonimă a sunat la adresa redacției publicației TV8.md din Republica Moldova și a anunțat că militarii au dezertat din motiv că ar fi fost maltratați de către alți soldați, care ar îndeplini serviciul militar pe bază de contract.

 

Soldații care au dezertat vor fi cercetați de procurorii militari

 

De cealaltă parte, reprezentanții Ministerului Apărării au declarat că cei doi soldați au fost identificați și că sunt cercetați de procurori. Codul penal prevede că militarul, care pentru prima dată a fugit, se liberează de răspundere penală dacă dezertarea a fost săvârșită în urma unui concurs de „împrejurări grele”.

În dimineața zilei de vineri, săptămâna trecută, o femeie care a insistat să-i fie păstrat anonimatul a telefonat la adresa redacției publicației citate și a spus că doi soldați au fugit din unitatea militară din Bulboaca, raionul Anenii Noi, Republica Moldova. „Acolo, în Armata Națională, îi bat cu picioarele și pumnii. Tot trupul le este vânăt. Soldații care sunt pe contract și cei care se află acolo de luni bune își bat joc de militarii noi-veniți. Le pun masca antigaz pe cap și-i lasă să se sufoce”, a spus femeia.

Ministerul Apărării a confirmat că miercuri, 28 iulie, doi soldați din cadrul bazei militare de instruire a Armatei Naționale au părăsit samavolnic unitatea și a precizat că, imediat, conducerea unității a început căutarea soldaților, cei din urmă fiind găsiți.

Întrebați dacă se confirmă faptul că soldații au fost maltratați și că anume din această cauză au dezertat, cei de la minister au spus că: „Motivele plecării samavolnice a soldaților din unitatea militară se analizează. Pe cazul dat a fost demarată o cercetare de serviciu, toate materialele fiind transmise procuraturii din regiune”, mai scrie sursa citată.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel