Doi din cei patru militari români răniți în Afganistan au fost transportați în Germania

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Caporalii clasa a III-a Cristian Gabăr și Ionel Cristea, răniți recent în Afganistan împreună cu alți doi colegi, au fost transportați astăzi la Centrul Medical Regional din Landstuhl, Germania, pentru investigații medicale suplimentare și tratament de specialitate, starea lor de sănătate fiind stabilă.

Caporalul clasa a III-a Cosmin Cătălin Goleanu a rămas internat în spitalul militar al Bazei Aeriene Kandahar pentru investigaţii suplimentare, iar plutonier Dănuţ Donțu a fost externat și s-a întors în campul românesc, unde rămâne sub supravegherea echipei medicale a detașamentului, informează MApN.

Patru militari români au fost răniți sâmbătă, 13 aprilie, în jurul orei 10 (ora României), când o coloană de vehicule blindate MRAP (Mine Resistant Ambush Protected – vehicule rezistente la exploziile minelor și protejate împotriva ambuscadelor) operate de militarii Batalionului 300 Protecția Forței "Sfântul Andrei", aflați în misiune în zona de responsabilitate din Provincia Kandahar, Afganistan, a fost atacată cu un dispozitiv exploziv improvizat, urmat de un atac cu armament ușor de infanterie executat de insurgenți.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel