Dodon și comuniștii nu vor ca diaspora să voteze, dar sar la gâtul SUA: Suntem republică bananieră pentru voi?

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Vladimir Voronin, liderul comuniștilor din Republica Moldova, și Igor Dodon, liderul socialiștilor, fost președinte al țării și membru în partidul condus de Voronin. Sursă foto: Igor Dodon Facebook
Vladimir Voronin, liderul comuniștilor din Republica Moldova, și Igor Dodon, liderul socialiștilor, fost președinte al țării și membru în partidul condus de Voronin. Sursă foto: Igor Dodon Facebook

Liderul PSRM, Igor Dodon, laudă decizia lui Vladimir Voronin de a-i adresa o scrisoare deschisă ambasadorului SUA, Dereck Hogan, după vizita de la Comisia Electorală Centrală a Republicii Moldova (CEC), și acuză SUA de inhrtință în „treburile interne” ale Republicii Moldova. 

Potrivit platformei unioniste InfoPrut, care citează Unimedia, liderul PCRM, Vladimir Voronin, i-a adresat o scrisoare deschisă ambasadorului SUA, Dereck Hogan, în contextul vizitei  diplomatului la CEC, înainte de ședința la care urma să se decidă soarta secțiilor de vot în diasporă.

Ambasadorul Dereck Hogan a avut o întrevedere cu conducerea instituției. Oficialii au discutat mai multe aspecte referitoare la organizarea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, inclusiv prin prisma acțiunilor întreprinse de CEC pentru desfășurarea proceselor electorale și a provocărilor existente. O temă aparte a discuțiilor s-a referit la organizarea alegerilor în afara țării. Oficialii au realizat un schimb de informații și păreri în contextul deciziilor instanțelor de judecată pe marginea deschiderii secțiilor de votare în străinătate.

„Ieri am văzut cum Vladimir Voronin a trimis o scrisoare deschisă ambasadorului SUA Dereck Hogan. Salut acest pas. Corect a spus Voronin. Domnule Hogan, asta e implicare în treburile interne ale Republicii Moldova. Eu nu știu dacă va înțelege ceva ambasadorul Hogan din acea scrisoare, poate ar trebui să ne adresăm conducerii sale, Departamentul de Stat al SUA? Pentru că nu se poate să se comporte așa. Cu o oră înainte să se ia decizia în privința secțiilor de votare din diaspora să vii la CEC și să spui că – noi am aprecia dacă voi ați îndeplini decizia instanței. Ce este asta? Ce, suntem o republică bananieră pentru voi? Închipuiți-vă dacă cineva și-ar fi permis așa ceva în oricare alt stat european. Acel ambasador era să fie chemat la Ministerul de Externe, dar la noi toți tac”, a declarat Dodon în cadrul emisiunii sale săptămânale, potrivit sursei citate.

Dodon, care a fost votat de doar 3,65% dintre alegătorii din străinătate în cadrul alegerilor prezidențiale de anul trecut, a avut mai multe tentative de a bloca votul din diaspora.

După dizolvarea Parlamentului de către președintele Maia Sandu, Republica Moldova va organiza alegeri parlamentare pe data de 11 iulie.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel