Dodon: Pentru România e mare fericire că un cetăţean al său a devenit preşedinte al Republicii Moldova

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Igor Dodon, fostul președinte al Republicii Moldova
Igor Dodon, fostul președinte al Republicii Moldova

Preşedintele în exerciţiu al Republicii Moldova, Igor Dodon, s-a declarat convins vineri că România este fericită că un cetăţean al său a devenit preşedinte al Republicii Moldova, făcând aluzie la cetăţenia română a contracandidatei sale Maia Sandu, care a câştigat categoric al doilea tur al scrutinului prezidenţial.

Declaraţia a fost făcut în cadrul unui live video pe pagina sa de Facebook, în care Dodon a răspuns la întrebări primite din partea jurnaliştilor şi a cetăţenilor. Întrebat despre deschiderea manifestată de România după victoria obţinută de Maia Sandu, când preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că va face o vizită oficială la Chişinău după ce preşedintele ales îşi va prelua mandatul, Dodon a spus că este clară această deschidere, transmite Agerpres.

"E clar, au susţinut-o în alegerile prezidenţiale. România e deschisă (faţă de Maia Sandu - n.r.)", a spus liderul pro-rus în exerciţiu de la Chişinău.

"În al doilea rând, eu cred că pentru dânşii (români - n.r.) e mare fericire că un cetăţean al României a devenit preşedinte al Republicii Moldova. Aici nu e nimic straniu", a mai declarat el ca răspuns la întrebare.

Maia Sandu, candidata Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), a câştigat categoric duminică al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova, obţinând 57,7% din voturi, comparativ cu 42,25% din voturi primite de preşedintele în exerciţiu Igor Dodon, candidat independent, dar susţinut de Partidul Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM).

Citește și: Klaus Iohannis se va deplasa în vizită la Chișinău ca urmare a unei invitații venite din partea Maiei Sandu

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel