Dodon: Pentru România e mare fericire că un cetăţean al său a devenit preşedinte al Republicii Moldova

Eduard Pascu / 20 noi 2020 / 12:48
Igor Dodon, fostul președinte al Republicii Moldova
Igor Dodon, fostul președinte al Republicii Moldova

Preşedintele în exerciţiu al Republicii Moldova, Igor Dodon, s-a declarat convins vineri că România este fericită că un cetăţean al său a devenit preşedinte al Republicii Moldova, făcând aluzie la cetăţenia română a contracandidatei sale Maia Sandu, care a câştigat categoric al doilea tur al scrutinului prezidenţial.

Declaraţia a fost făcut în cadrul unui live video pe pagina sa de Facebook, în care Dodon a răspuns la întrebări primite din partea jurnaliştilor şi a cetăţenilor. Întrebat despre deschiderea manifestată de România după victoria obţinută de Maia Sandu, când preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că va face o vizită oficială la Chişinău după ce preşedintele ales îşi va prelua mandatul, Dodon a spus că este clară această deschidere, transmite Agerpres.

"E clar, au susţinut-o în alegerile prezidenţiale. România e deschisă (faţă de Maia Sandu - n.r.)", a spus liderul pro-rus în exerciţiu de la Chişinău.

"În al doilea rând, eu cred că pentru dânşii (români - n.r.) e mare fericire că un cetăţean al României a devenit preşedinte al Republicii Moldova. Aici nu e nimic straniu", a mai declarat el ca răspuns la întrebare.

Maia Sandu, candidata Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), a câştigat categoric duminică al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova, obţinând 57,7% din voturi, comparativ cu 42,25% din voturi primite de preşedintele în exerciţiu Igor Dodon, candidat independent, dar susţinut de Partidul Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM).

Citește și: Klaus Iohannis se va deplasa în vizită la Chișinău ca urmare a unei invitații venite din partea Maiei Sandu

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy