Dodon, filmat în timp ce recunoaște că îi trimite lui Putin note informative despre R. Moldova (Video)

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Igor Dodon, fostul președinte al Republicii Moldova și Vladimir Putin, președintele Federației Ruse. Sursă foto: Kremlin
Igor Dodon, fostul președinte al Republicii Moldova și Vladimir Putin, președintele Federației Ruse. Sursă foto: Kremlin

În presa din Republica Moldova au apărut imagini video de la o întrevedere dintre președintele Igor Dodon cu Vladimir Plahotniuc și Serghei Iaralov.

Înregistrările video au fost publicate de deputații Iurie Reniță și Lilian Carp și ar fi fost primite în căsuța poștală a Parlamentului. Potrivit portalului Deschide.md, secvențele prezentate azi presei au fost filmate în iunie 2019, la sediul PDM, unde Dodon discuta cu Plahotniuc și Serghei Iaralov.

În imagini se poate observa cum Igor Dodon îi mărturisește lui Vlad Plahotniuc că ar expedia periodic notițe liderului de la Kremlin, Vladimir Putin, prin care l-ar informa despre situația din Republica Moldova.

„Un șef de stat face rapoarte despre situația politică din Republica Moldova. Procuratura și SIS (n.r. - Serviciul de Informații și Securitate) trebuie să se autosesizeze să vadă dacă Igor Dodon nu este un pericol”, a declarat Lilian Carp.

În imagini se vede cum cei trei schițează niște declarații, ceva legat de o coaliție constituțională, stabilă până în 2023, iar Plahotniuc notează ceea ce îi dictează Dodon. La un moment dat Plahotniuc îi zice lui Dodon că „nu mai bine scria el”, moment în care șeful statului se laudă plin de sine că el tot timpul îi scria notițele lui Putin și că „era țâță” ce scria el, notează și Jurnal.md.

„Nu, eu scriam... Eu scriam, era țâță, eu tot timpul îi scriu lui Putin”, a afirmat Igor Dodon.

Material video Publika.MD, sursă: YouTube

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel