Dodon către Putin: Cetățenii R.Moldova susțin păstrarea relațiilor de prietenie cu Rusia

S.I. Catalin |
Data publicării:

Igor Dodon a avut pe 31 octombrie o întrevedere la Moscova cu liderul rus Vladimir Putin,cu prilejul unei vizite oficiale pe care preşedintele Republicii Moldova a efectuat-o în Rusia.

Dodon nu a ratat nici de acesta dată ocazia de ai arăta lui Putin că este dispus să facă orice demers politic nu mai să aibă o relaţie bună cu Moscova. Igor Dodon a vorbit şi în numele tuturor cetăţenilor R. Moldova, spunându-i omologului său rus că aceştia ,,susțin păstrarea relațiilor istorice și de prietenie cu Rusia și consolidarea parteneriatului strategic moldo-rus”.

Igor Dodon anunță că a ajuns la un acord cu Vladimir Putin în ceea ce privește excuderea taxelor vamale de export la livrarea legumelor și fructelor autohtone în Rusia, începând cu 1 ianuarie 2019, potrivit Radio Chişinău.

De asemenea, cei doi oficiali au vorbit despre continuarea amnistierii migranților moldoveni din Federația Rusă și atragerea investițiilor ruse în infrastructură. De asemenea, Igor Dodon susține că s-a înțeles cu Vladimir Putin ca anul 2019 să fie declarat Anul Moldovei în Rusia, iar anul 2020 - Anul Rusiei în Moldova și să fie elaborat un plan privind activitățile comune în acest sens. 

„L-am asigurat pe președintele rus de faptul că majoritatea absolută a cetățenilor R. Moldova susțin păstrarea relațiilor istorice și de prietenie cu Rusia și consolidarea parteneriatului strategic moldo-rus”, a declarat Igor Dodon. 

Igor Dodon a considerat „un succes” întâlnirea cu Vladimir Putin

,,Este a doua mea vizită oficială în Rusia. Este un succes, în principal datorită deciziilor pe care le-am luat astăzi", a declarat Igor Dodon într-un interviu acordat agenţiei de presă Tass.

,,Este vorba despre decizii aşteptate de mult timp de cetăţenii Republicii Moldova", a adăugat Igor Dodon, fără a oferi detalii.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel