Dodon ar fi știu dinainte despre anularea alegerilor în Chișinău câștigate de Andrei Năstase (AUDIO)

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Igor Dodon, fostul președinte al Republicii Moldova
Igor Dodon, fostul președinte al Republicii Moldova

Președintele Igor Dodon ar fi știut că alegerile locale din Chișinău, în care Andrei Năstase a ieșit câștigător, vor fi anulate și juca de aceeași parte cu oligarhul Vlad Plahotniuc. 

Amintim că proeuropeanul Andrei Năstase a câștigat alegerile locale din Chișinău în 2018, însă pe 19 iunie Judecătoria Chișinău a invalidat mandatul acestuia, deoarece a făcut un live pe Facebook în ziua alegerilor în care a îndemnat oamenii să iasă la vot.

Într-o înregistrare audio, trimisă unor redacții din Republica Moldova, pe poșta electronică, președintele Igor Dodon îi propune colegului său Ion Ceban (care a pierdut în fața lui Năstase alegerile din 2018) să conteste rezultatul alegerilor, însă dacă va fi declarat câștigător - să renunțe la mandat.

Potrivit portalului Deschide.md, vocea care seamănă cu cea a președintelui Dodon mai spune la finalul discuției că „ei nu o să ia nicio decizie fără noi”, cu referire la democrații lui Plahotniuc de la guvernare. Ion Ceban ar fi știut, potrivit înregistrării, cine sunt „ei”.

Cu toate că vocea seamănă izbitor de mult cu cea a președintelui Republicii Moldova, într-o postare pe pagina sa de Facebook, Dodon susține că în înregistrare nu sunt vocile celor doi și că este „un fals evident”.Și primarul Chișinăului Ion Ceban a reacționat la înregistrarea audio. La fel precum Dodon, acesta susține că înregistrarea este un fals.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel