Dodon acuză România că împinge Republica Moldova spre soarta Ucrainei

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Sursă foto: Ministerul Apărării din Republica Moldova
Sursă foto: Ministerul Apărării din Republica Moldova

Liderul Partidului Socialiştilor, Igor Dodon, a acuzat Statele Unite şi Uniunea Europeană că vor cu orice preţ ca Republica Moldova să devină un stat antirus.

Dodon susţine că miza alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie este una foarte mare, iar Occidentul va face totul pentru ca forţele proeuropene de la Chişinău să obţină victoria.

În acest sens, Dodon afirmă că ambasadorii SUA, UE şi al României în Republica Moldova deja se implică în procesul electoral iar Republica Moldova riscă să aibă soarta Ucrainei.

„Acest fapt confirmă încă o dată îngrijorările noastre că, după ce ei (Occidentul) au reuşit anul trecut să-şi pună în funcţie preşedintele lor (Maia Sandu), acum sarcina lor numărul unu este să ia sub control Guvernul şi Parlamentul. Dacă oamenii vor înţelege acest risc, putem să evităm soarta Ucrainei. Scopul nostru este să salvăm Moldova, să nu permitem să se transforme într-un câmp de lupte geopolitice împotriva Rusiei”, a spus Igor Dodon la emisiunea „Interviul Săptămânii” de la Primul în Moldova, citat de ziarul Adevărul.

 

Dodon s-a întors la origini. Socialiștii formează un bloc electoral comun

 

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat la 28 aprilie un decret privind dizolvarea parlamentului şi convocarea alegerilor anticipate la 11 iulie.

Partidul Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM), al fostului preşedinte prorus Igor Dodon, şi Partidul Comuniştilor, condus de Vladimir Voronin, au depus în acest sens actele la Comisia Electorală Centrală din Chişinău pentru înregistrarea blocului electoral comun.

Cu zece ani în urmă, Igor Dodon părăsea Partidul Comuniştilor, spre suprinderea fostului şef de partid, Vladimir Voronin, care l-a catalogat imediat drept 'trădător'. Au urmat ani lungi de schimburi de replici, în care liderul comunist dădea clar de înţeles că nu îl va ierta niciodată pe fostul discipol. Nici Igor Dodon nu i-a rămas dator, afirmând la un moment dat că Vladimir Voronin a 'vândut ţara'.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel