Doborârea zborului MH17. Rusia s-a supărat și a ieșit din consultările cu Australia și Olanda

Darius Muresan |
Data publicării:

Şeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov a declarat că este lipsit de sens să fie continuate consultările cu Australia şi Ţările de Jos asupra zborului MH17 al Malaysia Airlines prăbuşit în estul Ucrainei, acuzând atât Australia cât și Olanda că nu vor să stabilească adevărul, informează Agerpres, citând Reuters.

Potrivit ministrului rus al afacerilor externe, investigaţiile de până acum au fost unele părtinitoare şi politizate.

La rândul său, ministrul de externe olandez Stef Blok a declarat că executivul de la Amsterdam "regretă foarte mult" decizia Rusiei de a se retrage din consultările cu Ţările de Jos asupra accidentului aviatic. "Federaţia Rusă ne-a informat că a decis în mod unilateral să suspende negocierile privind răspunderea pentru prăbuşirea zborului MH17. Ţările de Jos regretă foarte mult această decizie. Este extrem de dureros pentru supravieţuitori", a subliniat ministrul olandez într-un comunicat.

Avionul companiei Malaysia Airlines care zbura pe ruta Amsterdam - Kuala Lumpur la 17 iulie 2014 a fost doborât de o rachetă lansată de pe un teritoriu controlat de rebeli pro-ruşi în estul Ucrainei. Toţi cei 298 de oameni aflaţi la bord şi-au pierdut viaţa.

După o anchetă internaţională care a durat aproape şase ani cu privire la tragedia cursei MH17, patru acuzaţi au fost chemaţi să răspundă în faţa justiţiei. Trei dintre ei sunt judecaţi in absență începând din martie şi doar unul dintre ei, Oleg Pulatov, a solicitat să fie reprezentat de un avocat, ceea ce face ca, în baza legislaţiei olandeze, să nu poată fi considerat judecat în lipsă, deşi nu este de faţă la proces, mai precizează sursa citată.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel