Doborârea cursei MH-17 în Ucraina. Olanda și Australia, primele discuții cu Rusia cu privire la asumarea responsabilității

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Oficiali guvernamentali olandezi şi australieni s-au întâlnit cu omologi ruşi pentru a discuta despre cine este responsabil pentru prăbuşirea în 2014 a avionului ce asigura cursa MH-17 a companiei Malaysian Airlines, a afirmat miercuri ministrul olandez de externe, Stef Blok.

Toate cele 298 de persoane aflate la bordul avionului şi-au pierdut viaţa după ce aeronava, care efectua ruta Amsterdam-Kuala Lumpur, a fost doborâtă în spaţiul aerian al teritoriului controlat de separatiştii proruşi în estul Ucrainei. Aproximativ două treimi dintre victime erau olandezi.

''Recent a avut loc prima reuniune trilaterală'', a declarat Blok presei la Sydney. ''Nu putem intra în probleme de conţinut al procesului (discuţiilor), deoarece aici confidenţialitatea este vitală, dar pot spune că rămânem angajaţi în stabilirea adevărului, dreptăţii şi responsabilităţii'', a adăugat ministrul olandez.

În mai 2018, guvernele olandez şi australian au anunţat că vor declara Rusia responsabilă pentru tragedie, după ce anchetatorii au dat de urma sistemului de rachete ''Buk'', despre care au afirmat că a fost folosit pentru a doborî avionul, la Brigada a 53-a Antiaerienă, cu baza în oraşul rus Kursk (vest).

În acea vreme, preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că avionul nu a fost doborât de o rachetă rusească.

Australia a indicat că va cere despăgubiri financiare, pe care nu le-a specificat, pentru familiile celor 38 de cetăţeni ai săi care şi-au pierdut viaţa în tragedia aviatică.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel