Dmitri Rogozin rămâne în Rusia. NASA a anulat vizita şefului Roskosmos în SUA

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Fostul vicepremier rus Dmitri Rogozin
Fostul vicepremier rus Dmitri Rogozin

Agenţia Spaţială Americană a anulat vizita lui Dmitri Rogozin, şeful Roskosmos, în Statele Unite.


NASA a luat această decizie după apelul unor senatori americani, revoltaţi că Rogozin, care are interdicţie de intrare în SUA şi în spaţiul UE, primise o invitaţie specială din partea NASA, potrivit publik.md.

Mai mult, şeful Roskosmos avea planificată o prelegere în faţa studenţilor de la o universitate din Texas. E inadmisibil ca în cazul unei persoane aflate pe lista de sancţiuni a SUA să se facă o excepţie, mai ales când e vorba despre cineva cunoscut pentru declaraţiile rasiste, homofobe şi antiamericane, au declarat senatorii americani.

Dacă NASA nu renunţă la invitaţie, atunci Congresul va interveni, au avertizat aceştia. Dmitri Rogozin se află pe lista persoanelor sancţionate de SUA şi de UE pentru implicare în politica agresivă a Rusiei, care a dus la anexarea peninsulei ucrainene Crimeea.

Explorarea spatiala ramane unul dintre rarele exemple de cooperare inca functionala dintre Rusia si Statele Unite.

Potrivit cotidianului USA Today, NASA a anuntat vineri printr-un comunciat ca a informat Roskosmos ca vizita lui Dmitri Rogozin "trebuie amanata" pana la o noua data "inca nestabilita".

Agenţia Roskosmos a precizat într-un comunicat că aşteaptă explicaţii oficiale privind poziţia NASA, notând că vizita lui Rogozin era prevăzută în baza unei invitaţii primite anterior. Agenţia a adăugat şi că pregătirile pentru discuţii referitoare la cooperarea cu SUA în cadrul programului ISS (Staţia Spaţială Internaţională) nu sunt suspendate "pentru moment".

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel