Divizia de Forțe Rapide Schnelle Kräfte a lansat o nouă comandă de elicoptere de luptă

Eduard Pascu |
Data publicării:

Armata Germaniei urmează să lanseze o nouă comandă de elicoptere, axată pe simplificarea procesului de luare a deciziilor din recent formata Divizie de Forțe Rapide Schnelle Kräfte (DSK), transmite Jane.

Un înalt funcționar a spus că această nouă comandă de elicoptere a diviziei germano-olandeze este în prezent în proces și că va deveni operațională în aprilie 2021.

"Armata germană a decis să lanseze o nouă comandă de elicoptere, începând de anul acesta. Aceasta va concentra factorii de decizie sub un singur comandament general, astfel încât să accelereze, de exemplu, achizițiile publice. Acest lucru se întâmplă și vor fi operaționale în luna aprilie a anului viitor. Va putea conecta și alte departamente - nu numai Forța Aeriană Germană, spre exemplu Forțele Navale Germane și la alți prieteni și parteneri internaționali", a spus oficialul, adăugând: "Nu este o comandă comună - este o comandă a armatei - dar ideea este de fapt să închizi golurile care există în prezent."

DSK a fost creat în 2014, după invazia Rusiei în Ucraina și anexarea Crimeei. "Este vorba despre timpul și viteza de reacție la nivel național, NATO și UE", a menționat oficialul. Este una dintre cele trei divizii din armata Germaniei și include două divizii Panzer. Sub comanda DSK se află 72 de elicoptere de transport NH-90 și 36 de elicoptere Airbus Tiger ale Armatei Germane, precum și o contribuție din partea Royal Netherlands Air Force cu elicoptere Boeing Chinook și Airbus Super Puma. De asemenea, este în parteneriat cu Prima Brigadă Mecanizată din România, iar oficialul a spus că în viitor vor veni și alți participanți internaționali.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel