Pierderea ”Mriya” ar fi putut fi evitată: Conducerea Antonov ar fi subminat eforturile Forțelor de Apărare ucrainene

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Conducerea Antonov nu a ascultat autoritățile statului, motiv pentru care „Mriya” a fost distrus.

Pe 24 februarie, în urma unui atac aerian al trupelor ruse asupra aeroportului Hostomel de lângă Kiev, a fost distrus unul dintre cele mai mari avioane din lume, AN-225 „Mriya”, mândria industriei aviatice ucrainene. Informația a fost făcută publică abia 5 zile mai târziu.

SBU a găsit responsabilii pentru distrugerea Mriya AN-225.

Astfel, Serviciul de Securitate al Ucrainei a explicat public toate circumstanțele distrugerii aeronavei AN-225 „Mriya”.

Din raportul SBU reiese că vina principală o poartă conducerea întreprinderii de stat „Antonov”, care nu a luat toate măsurile necesare pentru a conserva aeronava.

SBU, împreună cu reprezentanți ai Parchetului General, au efectuat o serie de percheziții în cadrul procesului de urmărire penală, se arată în comunicatul instituției.

 

Nu s-au luat măsuri preventive

 

Ancheta a stabilit că oficialii, în ciuda avertismentelor autorităților statului, nu au luat măsurile necesare pentru conservarea avionului.

De asemenea, potrivit SBU, unii angajați ai întreprinderii au împiedicat constant Forțele de Apărare să organizeze protecția antiaeriană și la sol a aeroportului. Toate acestea au dus la distrugerea AN-225 și a altor câteva aeronave.

În prezent, se analizează detaliile acestui caz și se fac expertizele necesare, după care se vor lua decizii procedurale ulterioare, notează serviciul special.

Totodată, SBU susține că în cadrul anchetei au fost descoperite și alte infracțiuni:

„Astfel, fostul director general al întreprinderii de stat a fost descoperit că organiza transporturi ilegale în străinătate a ucrainenilor în vârstă de draft (care îndeplineazu condițiile pentru a fi mobilizați n.r.).

Potrivit anchetei, în luna martie a acestui an, oficialul a depus la Serviciul de Frontieră de Stat o listă cu angajații care pleacă în străinătate pentru întreținerea aeronavelor. Dar a inclus persoane din afara companiei în grupul care se deplasa în interes de serviciu. Printre ei se numără și o rudă apropiată a directorului”, se mai arată în comunicatul SBU.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel