Distrugătorul USS Stout a doborât recordul US Navy la cel mai lung marș

Eduard Pascu |
Data publicării:

Distrugătorul cu rachete ghidate USS Stout a atins un record de 208 zile pe mare pe 26 septembrie, ca parte a unei desfășurări în zona de operațiuni a Flotei a 5-a SUA, în apropierea Orientului Mijlociu și a Africii de Nord.

Desfășurarea lor a depășit recordul anterior, stabilit la începutul acestui an de portavionul USS Dwight D. Eisenhower care alături de crucișătorul cu rachete ghidate USS San Jacinto, au navigat timp de 207 de zile, potrivit unui comunicat al US Navy.

În eforturile de atenuare a riscului ca marinarii să contracteze COVID-19, au fost efectuate mai puține vizite la port și a fost acordat un timp mai lung pentru instruire pe mare.
La începutul acestui an, când portavionul USS Theodore Roosevelt a fost afectat de un focar de COVID-19, USS Stout a rămas să sprijine Coalition Task Force Sentinel, se mai arată în comunicat.

USS Stout a monitorizat peste 550 de nave în 139 de zile în cadrul misiunii Coaliției Task Force Sentinel, asigurând un comerț deschis și o navigație liberă.

„USS Stout a contribuit la menținerea libertății de navigație în regiune. Prezența sa regulată a ajutat la descurajarea potențialelor amenințări și la asigurarea liniștii comunității comerciale globale”, a spus comandorul Rob Bellfield, comandantul Task Force Sentinel.

Citește și: Alertă în US Navy. Peste 100 de marinari de pe portavionul USS Theodore Roosevelt sunt infectați cu Covid-19

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel