Distrugătorul USS Ross a încheiat o misiune de patrulare în Marea Barents

Gheorghiță Orjanu |
Data publicării:
Foto: Distrugătorul american USS Ross
Foto: Distrugătorul american USS Ross

Pe 01 noiembrie, distrugătorul USS Ross (DDG 71), din clasa Arleigh Burke, a părăsit Marea Barents, după 13 zile de operații navale în nordul extrem.

Nava a intrat în Marea Barents pe 19 octombrie, pentru instruirea echipajului și executarea de operații de monitorizare a căilor de comunicație maritime, în mediul dur din zona arctică. Distrugătorul a fost sprijinit la îndeplinirea misiunilor de petrolierul USNS Laramie (T-AO-203), care a asigurat refacerea plinului de combustibil și a altor stocuri necesare navei de luptă.

„Aplicăm lecțiile învățate din operațiile anterioare executate la nord de cercul polar, pentru a ne perfecționa pregătirea de luptă în acest climat solicitant”, a spus Cmdr. John D. John, comandantul distrugătorului Ross. „Odată cu creșterea densității traficului maritim în zonă, este mai important ca niciodată să continuăm să răspundem apelului de a menține stabilitatea regională și libertatea de navigație în regiunea arctică.”

Potrivit comunicatului oficial al Flotei a 6-a a SUA, marinarii de pe Ross s-au adaptat la temperaturile foarte scăzute și la perioada mai mică de lumină a zilei.

Este cea de-a treia misiune din acest an, în care distrugătoarele marinei SUA au acționat în Marea Barents.

USS Ross a început, pe 29 august, a zecea patrulare în zona de responsabilitate a Flotei a 6-a americane, în sprijinul intereselor de securitate națională ale SUA în Europa și Africa.

Ross este unul dintre cele patru distrugătoare americane dislocate în portul Rota, Spania, la unitatea Task Force 65, în sprijinul arhitecturii integrate NATO de apărare antirachetă. Aceste nave operează în oceanele și mările din zonele Europei și Africii, executând misiuni de la Capul Bunei Speranțe până la Cercul Polar.

Comentariul autorului: În 2020, SUA și-a intensificat prezența militară navală în zona arctică, pe direcția de acces Marea Norvegiei - Marea Barents. Pe lângă misiunile de patrulare cu distrugătoarele din clasa Arleigh Burke, s-a remarcat și prezența în zonă, a submarinului de atac cu propulsie nucleară USS Seawolf (SSN-21).

Oceanul Arctic a intrat relativ recent în atenția navelor militare de suprafață ale SUA, cauza principală fiind creșterea tensiunilor dintre NATO și Rusia. Din punct de vedere militar, Marea Barents este de importanță strategică pentru Rusia, fiind singura poartă de ieșire în apele internaționale, pentru navele de suprafață ale Flotei de Nord.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel