Distrugătorul cu rachete ghidate USS Nitze, misiune în largul coastei Venezuelei

Eduard Pascu / 24 iun 2020 / 19:16

Un distrugător cu rachete ghidate al US Navy a efectuat o operațiune de libertate de navigație în largul coastei Venezuelei, a anunțat marți U.S. Southern Command.

USS Nitze (DDG-94) a efectuat misiunea în afara apelor teritoriale ale Venezuelei, conform declarației SOUTHCOM.

"Nava SUA a efectuat operațiunea în apele internaționale în afara jurisdicției teritoriale a celor 12 mile nautice ale Venezuelei", se arată în comunicat, transmite USNI News. „În timpul operațiunii, nava a navigat în mod legal într-o zonă pe care regimul ilegal al lui Maduro susține că o deține, o afirmație care nu este în concordanță cu dreptul internațional”, se mai precizează în comunicat.

Caracasul precizează că navele militare care operează la 200 de mile marine de coastă au nevoie de aprobarea prealabilă a guvernului venezuelean. Guvernul venezuelean nu face parte din Convenția Națiunilor Unite privind Legea Mării (UNCLOS), care permite navelor militare să acționeze într-o ZEE (Zonă Economică Exclusivă) fără o notificare prealabilă.

„Accesul global în apele internaționale protejează interesele naționale ale SUA, promovează ordinea internațională și asigură US Navy că poate îndeplini misiuni-cheie, inclusiv desfășurarea asistenței umanitare, operațiuni de salvare în urma dezastrelor, sprijin în eforturile internaționale contra traficului de droguri și exerciții multinaționale”, se mai spune în comunicat.

Operațiunea vine în timp ce US Navy și US Cost Guard au intensificat operațiunile împotriva traficului de droguri cu Flota a 4-a a SUA.

Citește și: Trump, pregătit de o întâlnire cu Maduro pentru a negocia plecarea de la putere a acestuia

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy