Distrugătorul american USS John Finn a tranzitat strâmtoarea Taiwan

Eduard Pascu |
Data publicării:
Distrugatorul USS John Finn  Sursa foto: US Navy
Distrugatorul USS John Finn Sursa foto: US Navy

Un distrugător al marinei americane a efectuat astăzi un tranzit prin strâmtoarea Taiwan, continuând astfel demersul US Navy pentru un trafic maritim liber între China continentală și insula pe care aceasta o revendică.

Distrugătorul USS John Finn (DDG-113) a efectuat astăzi trecerea prin strâmtoarea Taiwan, despre care US Navy spune că ”demonstrează angajamentul SUA pentru un Indo-Pacific liber și deschis. Armata Statelor Unite va continua să zboare, să navigheze și să opereze oriunde permite legea internațională”, potrivit unei declarații a Flotei a 7-a SUA, transmite USNI News.

Distrugătorul John Finn face parte din grupul de luptă (CSG) condus de portavionul Theodore Roosevelt care operează în Pacific. Potrivit USNI News Fleet și Marine Tracker săptămâna aceasta, portavionul se afla la sud în Marea Celebes, între Indonezia și Filipine. La un moment dat distrugătorul John Finn s-a separat de CSG, navigând spre nord.

Flota a 7-a a prezentat fotografii și videoclipuri din tranzitul strâmtorii, în care era prezentat un elicopter MH-60R Sea Hawk din cadrul Escadrilei 35 Elicoptere Navale pentru Atac care decola și ateriza pe puntea de zbor a distrugătorului în timpul tranzitului.

2. Elicopter ... (elicopter-naval-distrugatorul-uss-john-finn_37559300.jpg)

Tranzitele recente ale strâmtorii au fost efectuate și de alte două distrugătoare americane cu baza în Japonia. Pe 24 februarie, USS Curtis Wilbur (DDG-54) a tranzitat strâmtoarea. Pe 4 februarie, USS John S. McCain (DDG-56) a făcut același lucru. Pe 31 decembrie, atât McCain, cât și Wilbur au efectuat împreună un tranzit în strâmtoarea Taiwanului.

După ambele tranzitări din februarie, armata chineză a declarat nu doar că urmărește navele americane, ci este în alertă maximă în timpul operațiunilor, lucru pe care guvernul chinez l-a declarat ”de neacceptat”.

Nici Armata Populară de Eliberare și nici guvernul chinez au reacționat încă față de tranzitul de astăzi.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel