Distrugătorul american USS Donald Cook a sosit în portul georgian Batumi

Tudor Curtifan |
Data publicării:
USS Donald Cook
USS Donald Cook

Distrugătorul american USS Donald Cook a sosit luni în portul georgian Batumi pentru a participa la exerciţii navale comune americano-georgiene, a anunţat Garda de Coastă a Georgiei.

Nava americană va rămâne în apele teritoriale georgiene până pe 25 ianuarie. Rusia a anunţat cu o zi în urmă că urmăreşte îndeaproape toate mişcările acesteia de la intrarea ei sâmbătă în Marea Neagră, amintind că, în conformitate cu Convenţia de la Montreux, care reglementează tranzitul şi navigarea prin strâmtorile Bosfor şi Dardanele, USS Donald Cook nu poate rămâne în Marea Neagră mai mult de 21 de zile, fiind o navă de război care nu aparţine unei ţări riverane Mării Negre.

La rândul ei, Flota a şasea americană a menţionat că misiunea distrugătorului USS Donald Cook este una de rutină, desfăşurată în strictă conformitate cu legile internaţionale şi că SUA continuă să-şi sprijine aliaţii în apărarea intereselor regionale şi a stabilităţii în zonele maritime.

Conform unor surse din cadrul ambasadei SUA la Tbilisi, distrugătorul american are la bord 306 membri ai echipajului.

USS Donald Cook are baza în portul spaniol Rota şi a participat la bombardamente în Siria.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel