Disensiuni în Guvernul Italiei cu privire la achiziția de avioane F-35

Achiziția de avioane de generația a V-a a născut disensiuni politice în Guvernul Italiei.

Mişcarea antisistem 5 Stele, care guvernează cizma împreună cu Partidul Democrat de centru-stânga, din care face parte și premierul Giuseppe Conte, a solicitat ca Roma să sisteze pentru un an achiziționarea aeronavelor militare F-35.

Mișcarea 5 Stele motivează solicitarea ca urmare a pandemiei de COVID-19 care a ucis în Italia peste 33.000 de persoane. Partidul antisistem dorește ca fondurile destinate F-35 să fie redireționate către sistemul medical și să ajute la redresarea economiei Italiei, grav afectată de noul coronavirus.

Dar se pare că acest punct de vedere nu este împărtășit și de partenerii de coaliție din Partidul Democrat. Ministrul Apărării de la Roma, democratul Lorenzo Guerini, un apropiat al fostului premier Matteo Renzi, a anunțat în cadrul unui interviu acordat publicației italiene Formiche și citat de Defense News, că programul privind achiziționarea aeronavelor F-35 va continua conform planurilor.

Guerini e de părere că reducerea cheltuielilor pentru înzestrare cu F-35 ar afecta inclusiv industria de apărare din Italia și nu ar ajuta economia, dimpotrivă.

Nu este prima oară când Mișcarea 5 Stele se poziționează împotriva programului F-35.

Italia face parte din programul F-35 iar Forțele Aeriene Italiene intenționează să achiziționeze 90 de avioane de generația a V-a.

În prezent sub comanda Romei se află 15 aeronave F-35 din care doisprezece sunt F-35A iar trei F-35B.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel