Discuţie telefonică între Trump şi Putin despre posibilitatea unui nou acord nuclear (Casa Albă)

Elena Badea |
Data publicării:

Preşedintele SUA, Donald Trump, a discutat prin telefon cu omologul său rus Vladimir Putin timp de mai bine de o oră vineri despre posibilitatea încheierii unui nou acord nuclear, denuclearizarea Coreei de Nord şi despre situaţia politică în Venezuela, informează Reuters, citând Casa Albă.

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders, a declarat presei că Donald Trump şi Vladimir Putin au vorbit despre posibilitatea încheierii unui nou acord nuclear multilateral între SUA, Rusia şi China, ori o extindere a actualului acord strategic nuclear SUA-Rusia. Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe a indicat de asemenea că unul din subiectele discutate a fost şi ancheta procurorului special Robert Mueller privind ingerinţa Rusiei în alegerile prezidenţiale din 2016 din SUA, în contextul în care această investigaţie s-a încheiat.

'Ei au discutat despre un nou acord nuclear, atât nou, cât şi extins, precum şi despre posibilitatea de a aborda acest subiect şi cu China', a adăugat Sarah Sanders.

Potrivit ei, cei doi preşedinţi au discutat despre comerţul între cele două ţări şi despre faptul că acesta a crescut de la venirea lui Donald Trump la Casa Albă. Alte subiecte abordate au fost legate de Coreea de Nord, Ucraina şi Venezuela, 'convorbirea fiind, în general, pozitivă', a afirmat purtătoarea de cuvânt. Cu această ocazie, preşedintele Donald Trump i-a transmis liderului rus că SUA sunt 'alături de poporul venezuelean', a spus Sanders, citată de AFP.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel