Directorul CIA a ajuns la Kiev, în mijlocul atacurilor cu rachete din Ucraina. Oficialul, curea de transmisie între cele două blocuri

Directorul CIA, William Burns, a călătorit marți la Kiev pentru a se întâlni cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski și omologii săi din serviciile de informații, potrivit unui oficial american, citat de CNN.

Un diplomat experimentat, cu o profundă experiență pe Rusia (fost ambasador al SUA la Moscova între 2005 și 2008), William Burns asigură comunicarea politico-operativă cu decidenții de la Kremlin.

Șeful CIA s-a deplasat, luni, la Kiev și a ajuns în siguranță la Ambasada SUA în timpul loviturilor cu rachete rusești care au lovit toată țara, inclusiv capitala.

 

Șeful CIA a discutat cu Narîșkin la Ankara

 

Călătoria directorului CIA la Kiev a venit în urma unei întâlniri de luni la Ankara, Turcia , cu omologul său din serviciile externe de informații ruse, Serghei Narîșkin – și este a doua oară în mai puțin de o lună când vizitează Kievul.

În timp ce era acolo, a spus oficialul, Burns „a discutat despre avertismentul SUA pe care l-a transmis șefului SVR al Rusiei de a nu folosi arme nucleare și a întărit angajamentul SUA de a oferi sprijin Ucrainei în lupta sa împotriva agresiunii ruse”.

Fluxul de comunicații pe canalele informale vine pe măsură ce SUA au devenit din ce în ce mai îngrijorate că Rusia s-ar putea întoarce la o armă nucleară în atacul său.

Burns și alți oficiali americani au declarat public că nu văd nicio dovadă că Moscova se pregătește în mod activ să facă un astfel de pas, dar oficialii familiarizați cu serviciile de informații avertizează că riscul este poate cel mai mare de când Rusia a invadat Ucraina în februarie.

Burns a fost trimis luni la Ankara pentru a „comunica cu Rusia cu privire la gestionarea riscurilor, în special a riscului nuclear și a riscurilor pentru stabilitatea strategică”, a declarat un purtător de cuvânt al securității naționale. Purtătorul de cuvânt a subliniat că nu a purtat negocieri de niciun fel.

Burns a mai fost trimis la Moscova în noiembrie anul trecut, înainte ca Rusia să invadeze Ucraina, pentru a avertiza Kremlinul de consecințele unei invazii. De asemenea, a fost implicat în discuții cu Naryshkin despre cetățenii americani reținuți în Rusia, inclusiv Brittney Griner și Paul Whelan.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel