Dimitri Kozak se va întâlni cu Krasnoselski, liderul separatiștilor de la Tiraspol

Vladimir Putin și Dmitri Kozak
Vladimir Putin și Dmitri Kozak

Vicepremierul rus Dimitri Kozak va efectua o vizită în Republica Moldova și se va întâlni și cu liderul separatiștilor de la Tiraspol.

Separatistul Vadim Krasnoselski se va întâlni săptămâna viitoare cu vicepremierul Federației Ruse Dmitri Kozak, transmite presa din stânga Nistrului. Întâlnirea va avea loc cel mai probabil pe data de 4 iunie, la Tiraspol.

Liderul de la Tiraspol a declarat că va discuta cu Kozak în special tema acordării simplificate a cetățeniei ruse pentru locuitorii Transnistriei, informează portalul deschide.md.

 

Memorandumul Kozak

 

O altă temă se va referi la folosirea capitalului matern pe teritoriul transnistrean. Capitalul matern este o sumă de bani oferită de Guvernul rus cetățenilor ruși la nașterea sau adopția copiilor.

Dimitri Kozak este un apropiat al președintelui Vladimir Putin și a promovat intens textul a ceea ce a rămas cunoscut ca ”Memorandumul Kozak”.

Memorandumul Kozak se referă la o federalizare a Republicii Moldova și existența unui parlament bicameral, care să includă reprezentanţii Transnistriei și Găgăuziei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2022 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy