Dimitri Kozak se va întâlni cu Krasnoselski, liderul separatiștilor de la Tiraspol

Darius Muresan |
Data publicării:
Vladimir Putin și Dmitri Kozak
Vladimir Putin și Dmitri Kozak

Vicepremierul rus Dimitri Kozak va efectua o vizită în Republica Moldova și se va întâlni și cu liderul separatiștilor de la Tiraspol.

Separatistul Vadim Krasnoselski se va întâlni săptămâna viitoare cu vicepremierul Federației Ruse Dmitri Kozak, transmite presa din stânga Nistrului. Întâlnirea va avea loc cel mai probabil pe data de 4 iunie, la Tiraspol.

Liderul de la Tiraspol a declarat că va discuta cu Kozak în special tema acordării simplificate a cetățeniei ruse pentru locuitorii Transnistriei, informează portalul deschide.md.

 

Memorandumul Kozak

 

O altă temă se va referi la folosirea capitalului matern pe teritoriul transnistrean. Capitalul matern este o sumă de bani oferită de Guvernul rus cetățenilor ruși la nașterea sau adopția copiilor.

Dimitri Kozak este un apropiat al președintelui Vladimir Putin și a promovat intens textul a ceea ce a rămas cunoscut ca ”Memorandumul Kozak”.

Memorandumul Kozak se referă la o federalizare a Republicii Moldova și existența unui parlament bicameral, care să includă reprezentanţii Transnistriei și Găgăuziei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel