”Dezmembrare UE”. Putin, răspuns pentru Macron: ”Este în interesul nostru”

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Kremlinul a respins luni afirmaţiile preşedintelui francez Emmanuel Macron care îl acuzase pe omologul său Vladimir Putin că vrea o 'dezmembrare' a Uniunii Europene, transmite AFP.

'Îl respect cu adevărat pe Vladimir Putin (...) dar visul său este o dezmembrare a Uniunii Europene', a declarat preşedintele francez, într-un interviu pentru televiziunea publică suedeză SVT. 

Luni, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, le-a dat asigurări jurnaliştilor că liderul rus încearcă, dimpotrivă, 'să întărească legăturile' cu ţările UE şi doreşte 'prosperitate' şi 'stabilitate' pentru Uniune. 

'În ce priveşte respectul, sentimentele preşedintelui sunt reciproce' faţă de Emmanuel Macron, a declarat Peskov. 'El a stabilit relaţii de lucru constructive şi bune relaţii personale' cu Macron, a subliniat purtătorul de cuvânt. 

'În ce priveşte atitudinea faţă de UE, trebuie să constatăm, din nefericire, că nu la iniţativa Rusiei aceste relaţii sunt într-un stadiu aproape îngheţat', a mai afirmat Peskov. 

'Este în interesul nostru ca Uniunea Europeană să fie prosperă, previzibilă şi stabilă. Preşedintele Putin a expus în mai multe rânduri această abordare şi nu s-a schimbat nimic din acest punct de vedere', a dat el asigurări. 

Rusia este supusă din 2014 unor severe sancţiuni din partea UE şi a SUA din cauza anexării peninsulei Crimeea şi presupusului său rol în conflictul din estul Ucrainei. Moscova a ripostat prin instituirea în acelaşi an a unui embargou alimentar, încă în vigoare, asupra produselor provenite din ţările care o supun sancţiunilor. 

Cea mai recentă întâlnire între Vladimir Putin şi Emmanuel Macron a avut loc în iulie, când preşedintele francez s-a aflat la Moscova pentru finala Cupei Mondiale 2018 la fotbal, câştigată de Franţa.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel