Oficial ONU: „Am văzut eu însumi ororile”. Dezastrul umanitar din Ucraina, la cote alarmante

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Înaltul comisar al ONU pentru drepturile omului, Volker Türk, a descris ieri o parte din experiențele trăite în cele patru zile petrecute în Ucraina sub focul rachetelor ruse și la temperaturi mai mici de zero grade.

Volker Türka declarat că s-a ascuns într-un adăpost subteran în timp ce cel puțin 70 de rachete au fost lansate din Rusia, vizând infrastructura esențială din Ucraina.

„Mă tem că urmează o iarnă lungă și sumbră pentru Ucraina”, a declarat Volker Turk reporterilor de la Kiev înainte de a se întoarce la Geneva.

„Am văzut eu însumi ororile, suferința și impactul zilnic pe care acest război al Rusiei împotriva Ucrainei îl are asupra oamenilor acestei țări”, a declarat profund impresionat oficialul ONU.

„Am ascultat durerea celor ai căror copii sunt în prima linie; am înțeles situația deosebită a persoanelor cu dizabilități și a persoanelor în vârstă care nu pot ajunge la un adăpost sigur atunci când se declanșează sirenele raidului aerian”, a continuat Turk în aceeași notă.

În vizita sa, oficialul ONU a făcut o evaluare generală asupra impactului pe care atacurile trupelor ruse le-au avut asupra persoanelor civile, precum și asupra daunelor semnificative cauzate infrastructurii civile, inclusiv spitalelor și școlilor.

Aproximativ 17,7 milioane de persoane din Ucraina au nevoie de asistență umanitară, iar 9,3 milioane au nevoie de asistență alimentară și de subzistență.

Potrivit lui Turk, o treime din populație a fost forțată să-și părăsească casele. Aproximativ 7,89 milioane au fugit din țară, majoritatea femei și copii, iar 6,5 milioane de persoane sunt strămutate în interiorul Ucrainei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel