Avioanele Eurofighter spaniole au încheiat misiunea în România. Marea Britanie preia ștafeta misiunii la Kogălniceanu

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Miercuri, 31 martie, detașamentul Forțelor Aeriene Spaniole, dislocat în România, de la începutul lunii februarie, în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, și-a încheiat misiunea de Poliție Aeriană Întărită.

Detașamentul spaniol, format din 130 de militari (piloți și personal tehnic) cu șase aeronave Eurofighter Typhoon, a executat misiuni de Poliție Aeriană Întărită (enhanced Air Policing) sub comandă NATO timp de două luni, alături de militari ai Forțelor Aeriene Române, care au acționat cu aeronave F-16 Fighting Falcon și MiG-21 LanceR, se arată într-un comunicat al MApN remis Defense Romania.

Avioanele Eurofighter Typhoon spaniole au executat în premieră în România misiuni de Poliție Aeriană. Detașamentul spaniol a ajuns în țara noastră după ce la începutul anului Forțele Regale Canadiene și-au încheiat misiunea. 

Forțele Aeriene Spaniole vor preda ştafeta Forțelor Aeriene Regale ale Marii Britanii, care sunt în curs de dislocare în ţara noastră, mai precizează MApN.

Misiunile de Poliție Aeriană desfășurate în comun contribuie la dezvoltarea capacităţii de reacţie şi descurajare, precum și la consolidarea interoperabilităţii dintre Forțele Aeriene Române și forțele aeriene ale celorlalte state implicate, demonstrând implicare și determinare în contextul provocărilor generate de pandemia COVID -19.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel