Detașamentul Carpathian Pumas – Un an de misiune în Mali

Eduard Pascu |
Data publicării:

În aceste zile se împlinește un an de când Detașamentul Carpathian Pumas se află în misiune în Africa. La jumătatea lunii octombrie militarii vor reveni în țară. 

Se împlinește un an de când România se participă cu un detașament alcătuit din 120 de militari și 4 elicoptere IAR 330 L-RM la procesul de menținere a păcii în cadrul misiunii ONU din Mali. De atunci, elicopterele românești au parcurs mai mult de 1.100 de ore de zbor, executând aproximativ 280 de misiuni, dintre care 17 MEDEVAC, cu o rotire a detașamentului la jumătatea intervalului.

Încheierea misiunii în TO Mali va avea loc la jumătatea lunii octombrie.

2. -imagine fara descriere- (carpathian_pumas_militari_09515100.jpg)

Transportul a patru elicoptere, a numeroase utilaje și tone de materiale într-o zona subsahariană izolată, la 4.000 de km distanță în teatrul de operații Mali s-a desfășurat în mai multe etape. Pentru transportul materialelor, detașamentul a beneficiat de sprijin din partea partenerilor canadieni, care au pus la dispoziție patru curse cu avioane C-17 pentru transportul încărcăturii. Mijloace de aerodrom, autoturisme, echipamente militare și materiale logistice au fost transportate cu aceste aeronave în teatrul de operații. Următorul pas a fost trimiterea personalului navigant care să preia elicopterele sosite cu aeronava AN-124 la Bamako. Personalul tehnic a făcut posibil zborul acestor elicoptere, prin remontarea anumitor subansamble și verificarea tuturor componentelor, astfel încât aeronavele să poată decola din capitala statului Mali, detașamentul reîntregindu-se pe locația Gao pe data de 3 octombrie 2019.

Citește și: Militarii români din Mali, vizitaţi de comandantul MINUSMA

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel