Desfăşurarea de trupe ruse | Oficial ucrainean: Rusia vrea să ne forţeze să recunoaştem pacea

S.I. Catalin |
Data publicării:

Mikhail Podoliak, consilier pe probleme de comunicare al şefului administraţiei prezidenţiale ucrainene, Andrii Iermak, a declarat că, comasând tot mai multe trupe la graniţa cu Ucraina, Moscova încearcă să constrângă Kievul să recunoască ocuparea ilegală a regiunilor separatiste Donetsk și Luhansk ca soluţie pentru încheierea conflictului.

Într-un interviu oferit agenției de știri RBC Ucraina, Mikhailo Podoliak a precizat că Rusia încearcă prin diferite mijloace să forţeze Ucraina să recunoască drept ’’pace” ocupația militară din regiunile separatiste Donetsk și Luhansk, potrivit UNIAN

Cu alte cuvinte, Ucraina să accepte situaţie existenţa din cele două regiunile separatiste – se le recunoască autonomia. Oficialul ucrainean a data asigurări că acest lucru cu siguranță nu va fi posibil.

În acelaşi timp, ministrului ucrainean de externe, Dmitro Kuleba,  a declarat că Ucraina este pregătită să respingă agresiunea rusă, atât politică, diplomatică, cât și militar.

Dmitro Kuleba a precizat că spre deosebire de 2014, acum, în 2021, Ucraina nu va fi luat prin surprindere, indiferent la ce acţiuni ar fi dispus Kremlinul să recurgă.

De la debutul celei mai recente desfășurări a trupelor rusești la granițele ucrainene, Kievul a consolidat relaţiile şi dialogul cu ţările occidentale pentru a se asigura că nimeni nu crede în propagandă Kremlinului că Ucraina ar fi pregătit o ofensivă militară în Donbas.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel