Desfăşurare de exerciţii navale ruse în Marea Neagră | Ucraina solicită comunităţii internaţionale să interzică accesul navelor ruse în porturi

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov, a solicitat joi comunităţii internaţionale să ia măsuri ferme împotriva Moscovei, inclusiv restricţii pentru navele ruse de a mai intra în porturi din statele occidentale, ca răspuns la exerciţiile navale ale Rusiei în Marea Neagră, precizează Reuters.

"Acum noi aşteptăm şi o reacţie unitară: atunci când navele ruse nu vor putea intra în porturile lumii, ei vor înţelege preţul obrăzniciei lor", a scris Reznikov pe Twitter.

Într-un comunicat pe acelaşi subiect, armata Ucrainei a subliniat că forţele sale navale sunt pregătite pentru orice evoluţie sau provocare din partea Rusiei.

Rusia a anunţat joi efectuarea unor exerciţii planificate în Marea Neagră, cu participarea unor grupuri tactice navale din cadrul Flotei sale din Marea Neagră, în timp ce Ucraina a denunţat vehement desfăşurarea aplicaţiilor în apropierea coastei sale de sud, acuzând Moscova că, prin manevrele sale, a făcut "practic imposibilă" navigaţia în Marea Neagră şi în Marea Azov.

Rusia a anunţat încă de luna trecută că forţele sale navale vor organiza o serie de exerciţii de amploare implicând toate flotele sale în ianuarie şi februarie, de la Pacific la Atlantic, în cea mai recentă demonstraţie de forţă pe fondul tensiunilor dintre Rusia şi Occident legate de Ucraina.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel