Desantul maritim pe coasta Ucrainei, mult mai greu decât a estimat Rusia. Operațiunea de la Odesa, amânată din nou

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:
Navă de desant maritim a Federației Ruse, sursă foto: Ministerul Apărării de la Moscova
Navă de desant maritim a Federației Ruse, sursă foto: Ministerul Apărării de la Moscova

Reprezentantul Statului major operativ al Administrației Militare din Regiunea Odesa, Serghei Bratchuk, a declarat, pe 11.03.2022, că grupul rusesc de nave mari de desant aflat în apropierea coastelor regiunii s-a mutat în Peninsula Crimeea.

Această informație a fost confirmată și de imagini actuale din satelit, postate pe rețelele de socializare.

Astfel, se pare că Ministerul rus al Apărării consideră că este încă prematură debarcarea desantului maritim pe litoralul ucrainean. În prezent, navele Flotei ruse din Marea Neagră se află în apropierea Golfului Donuzlav, unde au fost încărcate anterior.

Potrivit publicației Hi Sutton, planurile Moscovei nu includ, deocamdată, debarcarea desantului pe litoralul ucrainean. Această operațiune ar putea fi amânată pentru cazul în care situația din Transnistria se înrăutățește. În plus, debarcarea este complicată de prezența artileriei de coastă și a rachetelor antinavă ale Forțelor Armate ale Ucrainei, precum și de minarea litoralului. În aceste condiții este foarte posibil ca Odesa să fie atacată de forțele ruse dinspre nord.

Controlul asupra localității Odesa este esențial pentru succesul operațiunilor rusești din Ucraina. Aceasta reprezintă un punct important de transbordare maritimă și feroviară, pentru accesul către “poarta” din Transnistria.

 

Desatul maritim pe coasta Ucrainei, mult mai greu decât au estimat rușii

 

Comentariul autorului: După câte se pare, debarcarea desantului maritim pe coasta Ucrainei de la Marea Neagră este mult mai greu de realizat decât au estimat reprezentanții ruși. Operațiunea a fost amânată deja de mai multe ori, probabil din cauza temerilor privind provocarea unor pierderi majore în rândul forțelor de desant.

Așa cum au precizat martori oculari din regiune, în apropierea apelor teritoriale ale Ucrainei s-a aflat o grupare navală rusă formată din nouă nave de desant, între care și cele șase nave aduse în sprijin de la Flota de Nord și Flota din Marea Baltică. Din aceasta mai făceau parte o fregată, două nave purtătoare de rachete și un dragor. 

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel