Deputatul conservator britanic David Amess, înjunghiat într-o biserică, a decedat

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Sursă foto: Sir David Amess Twitter
Sursă foto: Sir David Amess Twitter

Deputatul britanic David Amess din Partidul Conservator al premierului Boris Johnson şi-a pierdut viaţa vineri după ce a fost înjunghiat de un bărbat care a intrat la o întâlnire electorală cu alegătorii din districtul său, a anunţat poliţia, citată de Reuters şi AFP.

Poliţia a mai precizat că un bărbat a fost arestat sub suspiciunea de crimă.

Deputatul David Amess, care reprezintă în Camera Comunelor circumscripţia Southend West din comitatul Essex, a fost înjunghiat de un bărbat care a pătruns în incinta unde se desfăşura acea reuniune, într-o biserică în oraşul Leigh-on-Sea.

În vârstă de 69 de ani, David Amess, a fost ales prima dată în legislativul britanic în anul 1983.

Un parlamentar membru în Partidul Conservator britanic al premierului Boris Johnson a fost înjunghiat vineri de mai multe ori în timpul unei întâlniri cu reprezentanţi locali în circumscripţia sa într-o biserică, relatează postul Sky News, citat de Reuters.

Știreai inițială


Deputatul David Amess, care reprezintă în Camera Comunelor circumscripţia Southend West din comitatul Essex, a fost înjunghiat de un bărbat care a pătruns în incinta unde se desfăşura acea reuniune, în oraşul Leigh-on-Sea.

Deputatul primeşte îngrijiri la faţa locului şi medicii încearcă să-l stabilizeze înainte de a-l transporta la spital. ''Încă este în biserică şi nu ni se dă voie să intrăm să-l vedem. Pare să fie într-o stare foarte serioasă'', a declarat consilierul conservator John Lamb.

Poliţia a izolat zona şi a anunţat arestarea autorului atacului, precizând că nu sunt căutaţi şi alţi suspecţi.

Biroul deputatului a confirmat că acesta a fost înjunghiat, fără să ofere alte detalii şi nu este clar în ce stare se află. Deputatul David Amess, în vârstă de 69 de ani, a fost ales prima dată în legislativul britanic în anul 1983.

Au început să vină şi reacţii din partea politicienilor britanici. ''O veste oribilă şi profund şocantă'', a scris pe Twitter liderul opoziţiei laburiste, Keir Starmer, în timp ce premierul conservator Boris Johnson a suspendat o reuniune cu miniştrii săi.

Acest incident aminteşte de altele asemănătoare petrecute în Regatul Unit. În 2010 parlamentarul laburist Stephen Timms a supravieţuit după ce a fost înjunghiat în biroul din cricumscripţia sa, iar în 2016 deputata laburistă Jo Cox a murit în urma unui atac armat cu câteva zile înaintea referendumului pentru Brexit

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel