Depozit rusesc de muniție lovit la aproape 150 de km de linia frontului: Ucrainenii au distrus depozitele de la uzina rusă Yunost

Gheorghiță Orjanu |
Data publicării:

O explozie puternică a avut loc în această dimineață în orașul ocupat Sorokino (fostul Krasnodon), din regiunea Lugansk. Potrivit unor informații neoficiale, un depozit de muniții al forțelor ruse a fost lovit. Într-un videoclip postat de jurnalistul ucrainean Denis Kazansky sunt surprinse detonări secundare de muniție la locul exploziei.

Potrivit rapoartelor publice locale, preluate de publicația ucraineană Unian, explozia a avut loc pe teritoriul uzinei Yunost sau în apropierea acesteia.

"Sosiri la depozitele de muniții de la uzina Yunost. Întregul oraș tremură de la explozii. Are loc detonarea echipamentului militar. S-a anunțat evacuarea școlilor", a scris Kazanski pe canalul său Telegram, iar ulterior a adăugat că jumătate din Uzina Yunost a fost distrusă de explozii și coloana de fum se vede din tot orașul.

Youtube video image

Localitatea Sorokino (fost Krasnodon) se află la aproximativ 140 de km de linia frontului și la 10 km de granița cu Rusia. Distanța mare față de front face această locație relativ sigură pentru amplasarea unui mare depozit de muniție, ceea ce ar face ca pierderea rusă să fie destul de serioasă.

În plus, orașul Sorokino este situat la intersecția a două importante căi de comunicație, care duc spre zonele de luptă Liman și Bahmut. Reamintim că la Bahmut, forțele ruse au pierdut inițiativa și pierd localitate după localitate.

Încă nu se știe cum a fost efectuată lovitura. Pe lângă rachetele aer-sol primite din partea Marii Britanii și Franței, Ucraina a demonstrat că poate ataca ținte la sol și cu rachete sol-sol proprii Neptun care au fost modificate. Nu sunt excluse nici dronele și nici o infiltrare a unui grup de sabotaj.

Rachetele  ucrainene lansate cu aviația, care au lovit cartierul general de la Sevastopol al Flotei ruse din Marea Neagră, au fost ghidate de la fața locului de forțele speciale ucrainene.

 

Ultimele schimburi de lovituri ruso-ucrainene la mare distanță de linia frontului

 

Un atac cu drone, efectuat pe 24 septembrie, asupra aerodromului militar Khalino din regiunea Kursk, s-a soldat cu morți și răniți în rândul conducerii regimentului de aviație, potrivit publicației ucrainene Unian.

Infrastructura portuară a orașului Odessa a fost lovită aseară de rachete rusești Oniks.

Hotelul Odessa, unul din simbolurile orașului, construit în urmă cu mai bine de 20 de ani pe teritoriul terminalului maritim a fost, de asemenea, avariat de atacul cu rachete.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel