Departmamentul de Stat al SUA a aprobat vânzarea către Iordania a unui centru pentru pregătirea piloților de F-16

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Simulator F-16, sursă foto: L3Harris
Simulator F-16, sursă foto: L3Harris

Departamentul de Stat al SUA a aprobat o vânzare, în valoare de 60 de milioane de dolari, pentru crearea unui centru de instruire în lupta aeriană pentru piloții de avioane F-16 din Iordania, a anunțat Agenția de Cooperare în Securitate și Apărare (DSCA).

Guvernul Iordaniei a solicitat un centru pentru pregătirea piloților de F-16, care să cuprindă programe de instructaj pentru misiune, tactici de luptă, simulatoare de mediu tactic, puncte de observare a misiunii și alte echipamente, precum și suport logistic, se arată în anunțul DSCA.

”Achiziția va îmbunătăți capacitatea Iordaniei de a face față amenințărilor actuale și viitoare, asigurând faptul că piloții Iordaniei sunt instruiți în mod eficient, ceea ce va contribui la parteneriatul durabil cu SUA și va asigura stabilitatea țării, un element critic pentru obiectivele regionale ale SUA”, se mai precizează în comunicat.

Contractantul va fi pus în aplicare de Lockheed Martin Corporation Rotary & Mission Systems din Florida.

Iordania dispune în acest moment de un număr de 59 de avioane F-16, primele intrând în dotarea Forțele Aeriene Regale Iordaniene în 1997, după ce anterior au fost folosite de US Air Force.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel