Departamentul de Stat al SUA: Acțiunile Rusiei în Marea Azov - o încercare de a destabiliza Ucraina

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Rusia, nave
Rusia, nave

Acțiunile Rusiei în Marea Azov sunt o încercare de a destabiliza Ucraina. Acest lucru a fost declarat de către Departamentul de Stat ca răspuns la o întrebare din partea Voice of America, potrivit deschide.md.

„Noi credem că barierele create de Rusia în transportul maritim internațional din Marea Azov sunt un alt exemplu de încercare de destabilizare a Ucrainei. SUA continuă să sprijine suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei în cadrul frontierelor sale recunoscute pe plan internațional. De asemenea, facem apel la Rusia să oprească crearea de obstacole în calea transportului maritim internațional în Marea Azov", se arată în declarația Departamentul de Stat

În ultimele luni, Rusia a declanșat o campanie de reținere a numeroase nave comerciale care circulă spre porturile ucrainene de la Marea Azov – Berdiansk și Mariupol.

La rândul sau, Ucraina negociază cu țările UE și SUA impunerea de noi sancțiuni împotriva Rusiei ca răspuns la blocada rusească a Mării Azovului.

Anterior, experții de la Washington au avertizat că Rusia se apropie de anexarea Mării Azov, iar Kievul nu dispune de flota suficient de puternică pentru a descuraja noile pretenții teritoriale ale Rusiei.

Începând cu 29 aprilie unitățile speciale rusești au crescut în mod nerezonabil numărul de inspecții ale navelor care se îndreaptă spre porturile ucrainene prin strâmtoarea Kerci, indiferent de pavilionul navei, declarat cu aproximativ o lună în urmă Ministerul Infrastructurii din Ucraina.

,,În total, 93 de nave au fost reținute pentru examinare în perioada 29 aprilie - 9 iulie 2018. Ca urmare a unor astfel de inspecții, navele rămân inactive începând cu câteva ore până la câteva zile. Armatorii suporta costuri nejustificat de mari", declarat serviciul de presă al ministerului adjunct al infrastructurii Yuriy Lavrenchuk.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel