Demonstrație de forță a SUA în Europa: Bombardiere americane B-52 au efectuat manevre alături de F-35 și F-22

Ionel Copcea |
Data publicării:
Un bombardier american B-52, zburând alături de avioane F-35 și F-16 Fighting Falcon deasupra Mării Adriatice, în timpul unui exercițiu italiano-american desfășurat în 2019. Sursă foto: U.S. Air Force
Un bombardier american B-52, zburând alături de avioane F-35 și F-16 Fighting Falcon deasupra Mării Adriatice, în timpul unui exercițiu italiano-american desfășurat în 2019. Sursă foto: U.S. Air Force

Potrivit surselor de monitorizare a aviației de pe conturi de Twitter și Telegram, pe 15.09.2022, două bombardiere strategice americane de tip B-52H Stratofortress au participat la exerciții aeriene desfășurate în proximitatea coastelor Norvegiei și în spațiul aerian al Germaniei.

Aeronavele cu numerele de înregistrare 60-0023 și 60-0026, care au întrebuințat indicativele radio SPICY51 și SPICY52, au decolat de la Baza Aeriană Fairford din Marea Britanie.

Acestea au traversat Marea Nordului, Marea Norvegiei și s-au deplasat în zona Insulei Lofoten, unde au desfășurat exerciții comune cu avioane de vânătoare F-35 din Norvegia, F-22 din SUA și F-18 din Finlanda.

 

În timpul misiunii bombardierele americane B-52 au fost realimentate în aer

 

Bombardierele strategice americane au fost realimentate în aer de la două avioane-cisternă de tip KC-135R Stratotanker. Aeronavele cu numerele de înregistrare 61-0315 și 60-0324, care au utilizat indicativele radio LAGR624 și LAGR625, au decolat de la Baza Aeriană Mildenhall din Marea Britanie.

În zona de desfășurare a operațiunilor au mai evoluat un avion de patrulare antisubmarin de tip P-8A Poseidon, cu numărul de înregistrare 9583 și indicativul radio MANTA23, din cadrul Forțelor Aeriene ale Norvegiei și un avion de cercetare radioelectronică de tip RC-135W Rivet Joint, cu numărul de înregistrare ZZ664 și indicativul radio RRR7286, aparținând Forțelor Aeriene ale Marii Britanii. 

 

Manevre specifice activităților de pregătire de luptă

 

După finalizarea activităților, cele două bombardiere strategice americane B-52H au coborât prin spațiul aerian al Norvegiei, au survolat Marea Nordului, în paralel cu litoralul Danemarcei și au intrat în spațiul aerian al Germaniei.

Aeronavele au orbitat timp de câteva ore deasupra unui raion situat în sud-vestul țării, la nord-vest de Kaiserslautern. Probabil, acestea au evoluat în zona unui poligon de instrucție de pe teritoriul german, unde au desfășurat activități de pregătire pentru luptă specifice.

Pe 18.08.2022, patru bombardiere strategice americane B-52H au fost redislocate la Baza Aeriană Fairford din Marea Britanie de la Baza Aeriană Minot din SUA, pentru o misiune de tip Bomber Task Force. 

Este vorba despre aeronavele cu numerele de înregistrare 60-0005 Warbird, 60-0023 Bomber Barons, 60-0034 Wise Guy și 60-0026 Dakota Avenger.

Acestea au efectuat zboruri de instrucție frecvente în spațiul aerian european, evoluând și deasupra României pe 26 august. Activitățile au vizat perfecționarea coordonării acțiunilor între controlorii de trafic aerian, echipajele aeronavelor și comandanții de la sol.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel