Demonstrație a primului Black Hawk S-70M destinat României (Video). Elicopterul urmează să fie livrat MAI

Demonstrația primului Black Hawk S-70M care va livrat României (MAI). Foto: Captură video YouTube @EPML Flight & Spotting
Demonstrația primului Black Hawk S-70M care va livrat României (MAI). Foto: Captură video YouTube @EPML Flight & Spotting

Primul elicopter de tip Black Hawk S-70M construit de americanii de la Lockheed Martin care va fi livrat Ministerului Afacerilor Interne din România a fost prezentat publicului în Polonia.

Elicopterul de tip Black Hawk S-70M a făcut o demonstrație în Polonia în fața publicului larg în cadrul expoziției MSPO 2022 care are loc la Kielce.

Aparatul va ajunge sub comanda SMURD. 

Imagini video cu demonstrația primului Black Hawk S-70M care va fi livrat României. Video EPML Flight & Spotting:

 

 

Contractul României pentru elicoptere Black Hawk S-70M

 

Amintim că la finalul anului 2021 România a comandat primele șase elicoptere utilitare Black Hawk S-70M de nouă generație care vor fi utilizate de Ministerul Afacerilor Interne.

Decizia vine în urma semnării unui acord-cadru pe patru ani prin care până la 12 elicoptere Black Hawk S-70M, fabricate de polonezii de la PZL Mielec, cea mai mare unitate de producție a companiei Lockheed Martin, vor fi furnizate României în următorii patru ani.

Primele șase aeronave, trei configurate pentru a sprijini operațiuni maritime și trei pentru a sprijini operațiuni terestre, vor fi livrate în cooperare cu Romaero și DELTAMED în cursul anului 2023.

Subliniem - contractul se referă la programul demarat de MAI și nu la programul pentru înzestrarea Armatei României.

România devine a 11-a țară și al 18-lea client pentru elicopterele Black Hawk construite de PZL Mielec.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel