Demisie la vârful conducerii Ministerului Apărării al Ucrainei după scandalul de corupție privind achiziția de hrană pentru Armată

Darius Muresan |
Data publicării:
Soldat ucrainean, pe frontul deschis de ocupantul rus. Foto: Administrația Prezidențială de la Kiev
Soldat ucrainean, pe frontul deschis de ocupantul rus. Foto: Administrația Prezidențială de la Kiev

Viaceslav Şapovalov a demisionat din funcţia de ministru adjunct al apărării de la Kiev, cererea de demisie fiind aprobată deja de către şeful Ministerului Apărării, ministrul Oleksi Reznikov.

Potrivit unui comunicat postat pe site-ul Ministerului Apărării de la Kiev, citat de agenția RBC și Rador, Viaceslav Şapovalov, care era responsabil de logistica Forţelor Armate ale Ucrainei, a cerut să fie demis pentru "a nu reprezenta o ameninţare la adresa aprovizionării stabile a Forţelor Armate ca urmare a unei campanii de acuzaţii legate de achiziţionarea de servicii alimentare pentru armată".

"În pofida faptului că acuzaţiile sunt nefondate, declaraţia de demisie a lui Viaceslav Şapovalov este un act de demnitate în tradiţia politicii europene şi democratice, o demonstraţie că interesele apărării sunt mai presus decât orice birou sau fotoliu" - se arată pe site-ul ministerului.

Amintim că, pe 21 ianuarie, în presă au apărut informaţii potrivit cărora Ministerul Apărării de la Kiev ar cumpăra produse alimentare pentru militari de trei ori mai scumpe decât preţurile de la rafturile magazinelor din capitală.

2. Foto: Sold... (ucraina-soldat-front-donbas-armata_07478200.jpg)

Foto: Soldat al Armatei Ucrainei, pe frontul din Donbas, estul țării. Sursă: Ministry of Defense of Ukraine - Facebook

Jurnaliştii care au publicat aceste informaţii susţin că ar fi primit o copie a unui contract al Ministerului Apărării privind achiziţii de peste 13 miliarde de hrivne (360 de milioane de dolari). Ministerul Apărării de la Kiev a anunţat că a demarat verificări legate de acest subiect şi a cerut Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU) să investigheze situaţia.

"Informaţiile despre conţinutul achiziţiei de servicii alimentare care s-au răspândit în spaţiul public sunt difuzate cu semne de manipulare deliberată" - a transmis instituţia.

"În ceea ce priveşte procesul şi rezultatele achiziţiei de servicii alimentare, se va efectua şi un audit intern. În cazul unor încălcări în activitatea funcţionarilor Ministerului Apărării, aceştia vor fi traşi la răspundere în condiţiile legii" - a mai menţionat ministerul, într-o reacţie publicată pe 22 ianuarie.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel