Demersurile de integrare a F-16 în cadrul Forțelor Aeriene Ucrainene sunt în curs de desfășurare: Aerodromurile ucrainene au fost supuse evaluării

S.I. Catalin |
Data publicării:

Demersurile de integrare a avioanelor de luptă F-16 în componența sistemului general al forțelor de apărare ucrainene continuă atât în Ucraina, cât și în străinătate,  a precizat ministru adjunct al apărării din Ucraina, generalul Oleksandr Pavliuk. Procesele au loc simultan, ca parte a eforturilor comune asumate în cadrul ''coaliției aviatice internaționale'' care susţine furnizarea de avioane occidentale către Ucraina.

Pavliuk a precizat că Ucraina depune eforturi pentru a implementa etapa ''Fast Track'' - prima etapă a conceptului unei structuri speciale din cadrul Ministerului ucrainean al Apărării, care are ca obiectiv integrarea avioanelor de luptă F-16 în sistemul Forțelor de Apărare ale Ucrainei până la sfârșitul anului 2024.

,,În cadrul acestei etape, au fost evaluate aerodromurile pentru avioane de luptă multi-rol. De asemenea, piloții și inginerii noștri se antrenează pe F-16 din august 2023 în cadrul unei game largi de programe de formare", a precizat ministru adjunct al apărării din Ucraina, potrivit Militarnyi.

Potrivit oficialului ucrainean, în această perioadă, pe teritoriul Ucrainei se desfășoară o activitate complexă și minuțioasă de pregătire a infrastructurii, de protejare a acesteia, inclusiv cu sisteme de apărare antiaeriană, precum și cu alte numeroase elemente.

,,Aș dori să remarc faptul că procesul de formare pe teritoriul Ucrainei are loc în condiții de utilizare constantă a infrastructurii aerodromurilor, a tehnicienilor și a personalului de zbor pentru misiuni de luptă", a subliniat Pavliuk.

Generalul ucrainean a subliniat că Armata ucraineană face toate demersurile pentru "a învinge inamicul, a-și proteja propriile capabilități și, în același timp, pentru a dobândi altele noi".

Anterior, Ucraina a creat o structură pentru a asigura în mod cuprinzător integrarea continuă a avioanelor de luptă multi-rol F-16.

În special, este vorba despre dezvoltarea infrastructurii aerodromurilor, inclusiv a sistemelor de apărare aeriană, selecția și formarea piloților și a altor categorii de personal, susținerea ciclului de viață al luptătorilor și a logisticii.

Dezvoltarea capacităților de aviație tactică ale Forțelor Armate ale Ucrainei și, în același timp, reînarmarea escadrilelor se numără printre prioritățile cheie ale Ucrainei.

Cu ajutorul experților străini, Ucraina continuă să evalueze aerodromurile pentru avioane de luptă multi-rol. De asemenea, Statele Unite intenționează să furnizeze piese de schimb pentru avioanele de vânătoare care vor fi transferate în Ucraina.

După cum s-a raportat anterior, primii piloți și tehnicieni ucraineni își continuă acum pregătirea pe F-16, care a început în august 2023.

De asemenea, centrul european de pregătire pentru piloții de vânătoare F-16 a fost deschis recent în România. Centrul a fost creat ca urmare a cooperării dintre România și Olanda, în parteneriat cu Lockheed Martin și cu sprijinul Danemarcei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel