Delir total și propagandă în Rusia. Putin sărbătorește războiul vorbind despre iubire, citând din Biblie în timp ce armata măcelărește civili în Ucraina

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:

Scene demne de anii 1930 azi la Moscova. Pe un stadion plin, în fața a 80.000 de oameni, președintele rus Vladimir Putin și-a făcut apariția unde a sărbătorit 8 ani de la anexarea ilegală a Crimeei de către Federația Rusă.

Vladimir Putin a sărbătorit moartea. În mod halucinant, în timp ce Armata rusă invadatoare ucide civili și bombardează zone rezidențiale, Vladimir Putin vorbește despre Sfânta Scriptură și Biblie.

Putin a avut un discurs propagandistic ce amintește de anii 1930. El a vorbit despre „bravii” soldați ruși care luptă „umăr la umăr” în „operațiunea militară specială” pentru a salva Ucraina. Asta în timp ce la Mariupol ne confruntăm cu cea mai mare catastrofă umanitară de la finalul celui de-al Doilea Război Mondial: Fără electricitate, apă potabilă și sub asediu de peste două săptămâni, oamenii îngroapă cadavrele în gropi comune și se confruntă cu o criză de proporții. Dacă alte oraşe parţial încercuite, cum ar fi Harkov, Sumî şi capitala Kiev încă pot primi ajutoare prin acest program al ONU, Mariupol e într-o situație apocaliptică. Potrivit autorităților din regiune, peste 20.000 de civili au fost uciși de trupele ruse iar foametea a pus stăpânire pe orașul port. Totodată, rezervele de apă sunt epuizate.

Aceasta este imaginea reală. Practic, la Moscova, în fața a 80.000 de oameni, într-un delir propagandistic, Vladimir Putin sărbătorește moartea.

„Acesta este scopul și aici mie îmi vin în cap niște vorbe cunoscute: Nu este mai multă iubire ca atunci când cineva își dă sufletul pentru prietenii săi. Noi vedem cum, în mod eroic, luptă băieții noștri în această operațiune militară specială. Aceste cuvinte din Sfânta Scriptură sunt hrană sfântă pentru creștini, precizează Putin, citat de DC News.

„Totul se reduce la fapte, la valorile universale pentru toți oamenii, de toate confesiunile din Rusia, pentru oamenii noștri în special.  Confirmarea acestui lucru este modul în care luptă băieții noștri în această operațiune militară specială, umăr la umăr. Se ajută, se susțin unul pe altul, iar dacă trebuie, atunci, ca pe un frate de sânge, îl acoperă cu trupul său de gloanțele de pe câmpul de luptă. Așa ceva nu am văzut demult”, a adăugat Putin.

Președintele rus și-a continuat delirul făcând apel la ... Biblie: „Spun aceste lucruri gândindu-mă la Biblie, nu există dragoste mai mare decât dacă cineva își dă sufletul pentru poporul lui și putem vedea faptele eroice ale oamenilor noștri în această operațiune”.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel