Deces John McCain. Mesajul ambasadorului George Maior

Sebastian Florea |
Data publicării:

Ambasadorul George Cristian Maior a transmis un mesaj de condoleanţe după decesul senatorului american John

Ambasadorul României în Statele Unite, George Cristian Maior, a transmis un mesaj de condoleanţe după decesul senatorului american John McCain.

"Am aflat cu tristeţe vestea plecării dintre noi a senatorului John McCain, un mare patriot american şi un adevărat prieten al României. Transmit condoleanţe familiei şi poporului american pentru această grea pierdere. Dumnezeu să-l odihnească în pace!" - se spune în mesajul publicat pe site-ul ambasadei.

Nu cu mult timp în urmă, senatorul John McCain a transmis un mesaj special cu ocazia celebrării Zilei Naţionale a României, pe 1 decembrie 2017. Atunci, marele om politic american sublinia că România şi Statele Unite au o prietenie apropiată şi de durată, bazată pe împărtăşirea valorilor democratice comune, precizând că ţara noastră a dat un exemplu în regiune şi în lume prin angajamentul pentru respectarea drepturilor omului şi eforturile sale privind consolidarea statului de drept, a bunei guvernări şi independenţei justiţiei, toate acestea fiind elemente care fac din România un aliat capabil şi de încredere, conform sursei citate.

Senatorul republican John McCain, pilot torturat în timpul Războiului din Vietnam, candidat la Casa Albă şi figură nonconformistă a politicii americane, a murit sâmbătă la vârsta de 81 de ani, ca urmare a unui cancer cerebral.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel