De Ziua Marinei ruse, forțele Ucrainene au încercat să atace Crimeea cu 25 de drone

Ionel Copcea |
Data publicării:

Ministerul rus al Apărării a anunțat că, pe 30.07.2023, trupele ruse au interceptat și distrus 25 de drone ucrainene, care vizau lovirea unor obiective militare de pe teritoriul Peninsulei Crimeea.

,,În această noapte a fost zădărnicită o încercare a regimului de la Kiev de a efectua un atac terorist cu 25 de drone de tip avion asupra unor obiective din Peninsula Crimeea”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului, preluat de agenția Interfax.

,,Mijloacele de apărare antiaeriană au distrus 16 drone ucrainene, în timp ce alte nouă au fost dezactivate cu ajutorul mijloacelor de război electronic și au ratat țintele, căzând în apele Mării Negre, în zona Cap Tarhankut”, au precizat reprezentanții militari ruși.

,,Ca urmare a dejucării atacului terrorist, nu au existat victime sau pagube materiale”, au concluzionat reprezentanții Ministerului rus al Apărării.

Anterior, tot în dimineața zilei de duminică, Ministerul Apărării anunțase reprimarea unui atac cu trei drone ucrainene asupra unor obiective din Moscova. Potrivit militarilor ruși, una dintre drone a fost doborâtă de forțele de apărare antiaeriană în districtul Odintsovo, în timp ce alte două au fost suprimate de mijloacele de război electronic și au căzut pe teritoriul Moscova City.  

Comentariul autorului: Probabil că, atacul cu drone executat în această noapte asupra Peninsulei Crimeea a avut ca obiectiv perturbarea activităților planificate cu ocazia sărbătoririi Zilei Forțelor Navale. Acesta a vizat facilitățile din Sevastopol ale Flotei ruse din Marea Neagră.

În ultimele zile, atacurile dronelor ucrainene asupra unor ținte din Peninsula Crimeea au fost intensificate. Acestea au fost îndreptate, în special, împotriva depozitelor de muniții din peninsulă. De asemenea, în cursul zilei de sâmbătă, 29 iulie, a fost înregistrată o încercare de perturbare a comunicațiilor feroviare din Crimeea.

Mijloacele rusești de informare apreciază că dronele ucrainene sunt lansate de pe teritoriile regiunilor Odesa și Nikolaev, care, cel mai probabil, vor fi lovite din nou de rachetele rusești.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel